Istorija.net Tomo Baranausko istorijos puslapiai  
 
FORUMAI * ФОРУМЫ * FORUMS
Lietuvos istorijos forumas * Форум истории Литвы * Forum of Lithuanian history
.
 
2010-05-08

Naujoji tolerancija


Bet dalykas tas, kad protėviai buvo netolerantiški ir net to žodžio nežinojo. Jie visiškai nepakentė bet ko, kas negražu ir nedora. Triūsu išpuoselėtoje kasdienybėje tam vietos nė už ką neužleisdavo, varu išvarydavo.
Gražina Sviderskytė. Gelbėkite nuo tolerancijos!

Policija susidoroja su Seimo nariu Kazimieru Uoka.
"Lietuvos ryto" nuotrauka
Sostinės policija, nuo praėjusių metų pradžios vadovaujama Kęstučio Lančinsko, asmens, priskiriamo „valstybininkų“ klanui, ne tik iš anksto suskubo pareikšti, jog yra pasirengusi užtikrinti gėjų parado saugumą, bet ir griebėsi smurto prieš tam paradui nepritarusius Seimo narius.

Regis, niekas dar neatšaukė Lietuvos Respublikos Konstitucijos 62-ojo straipsnio, kuriame rašoma: „Seimo nario asmuo neliečiamas. Seimo narys be Seimo sutikimo negali būti traukiamas baudžiamojon atsakomybėn, suimamas, negali būti kitaip suvaržoma jo laisvė“. Bet Vilniaus policijos vadui K. Lančinskui, regis, tai tas straipsnis negalioja. Smurto prieš Seimo narius ėmęsi vadinamosios „tolerancijos“ sau skleidėjai (Seimo nariui Gražuliui vienas iš VDU išvytas gėjiškų „mokslų“ puoselėtojas į veidą šliūkštelėjo vandens) darė tai jausdami policijos paramą.  Ginami buvo ne nieko nemušę ir vandeniu nelaistę Seimo nariai, o būtent gėjai. Nukentėję Seimo nariai paskui to paties policijos viršininko lūpomis apkaltinti riaušių kurstymu ir pareikšta, kad esą jiems iškelta byla! 

Tokius pareiškimus darantis K. Lančiauskas, be kita ko, giriasi, jog dėl saujelės gėjų pasirodymo išleido net 200 000 litų (štai kam krizės sąlygomis pinigų netrūksta!), pasiųsdamas jų eisenai saugoti daugiau kaip dvigubai daugiau policijos pareigūnų (800), nei buvo pačių eisenos dalyvių (350).

Naujoji tokiais paradais propaguojama tolerancija yra labai savotiška tolerancijos rūšis: visiškos ir besąlygiškos tolerancijos yra reikalaujama tik netradicinę lytinę orientaciją viešai demonstruojantiems asmenims. Tuo tarpu apie kokią nors toleranciją tiems, kuriems tokios demonstracijos nepatinka, negali būti ir kalbos. Jie apšaukiami homofobais, o šis žodis šiuolaikinėje vartosenoje labai jau artimas prieš kelis dešimtmečius vartotai „liaudies priešo“ arba prieš kelis šimtmečius - „eretiko“ sąvokai.

Kas yra tie „homofobai“? Jeigu tie, kurie „bijo homoseksualių asmenų“, tai reikia pripažinti: homofobija tampa Lietuvos problema. Homoseksualių asmenų baimė pasireiškia visų pirma visų jų reikalavimų vykdymu ir keliaklupsčiavimu prieš juos. Žmonių, kurie net grubios policijos savivalės akivaizdoje nepabūgsta išsakyti savo pozicijos, kokiais nors „fobais“, bijančiais homoseksualų, niekaip nepavadinsi.


žymės: ,

39 Komentarai (-ų):

Anonymous Ričardas rašė...

Situacija juokinga. Prostestuotojai (nemažai visokio plauko budulių, kurie visada užsiima chuliganizmu) buvo susirinkę išreikšti savo pilietinę valią, kuri atstovauja Lietuvos gyventojų nuomonių daugumą. Protestuotojai, kaip Gražulis, realiai nieko nedarė, o šaukė taip, kaip įprastai šaukia. Policija, kiekvieną norinti garsiai išsakyti savo mintis, tramdė ir suiminėjo, tačiau apšlakstytas vandeniu LRS narys P. Gražulis, ne tik susilaikė nuo komentaro, bet ir liko stovėti vietoje, o policija nesiėmė jokių veiksmų, kad sulaikyti kurstytoją, kuris tiesiogiai užispuolė. Tarp protestuojų, kurie stovėjo už tvorelės, nei vienas (išskyrus dūmus) nepaleido homoseksualams nieko į veidą ar kitą kūno vietą. Policijos dvigubi standartai pasireiškė akivazdžiai (o sraigrasparnis - Dievulėliau! Pasijutau "Miami Vice" filme) Niekaip negaliu suprasti, kokią naudą ši eisena davė homoseksualams. T. Baranauskas užsiminė apie homofobiją. Taip, tiesa, jog labai populiaru apšaukti žmogų, kuris tau nepritaria. Labai dažnai žmonės, kurie išsako argumentuotą nuomonę, kuri neturi jokios potekstės pažeminti, išjuokti ir pan. yra apšaukiami homofobais. Reikia suprasti, kad tai naturali gėjų saviginos forma, kuri panaudojama tiesiog apjuodinti oponentą. Gėjai nuolatos šneka apie kažkokias jų pažeidžiamas teises, tačiau nepateikia argumentų, kuriais tai įrodytų. Patys šaukia mušamais, veliau išpovokuoja rezonansą visuomenėje ir galiausiai reikalauja sau auskštesnių privilėgijų. Lietuvoje iš esmės niekas jų ir neskriaudžia, išskyrus skustagalviui nuo kurių visi gauna vienodai. Ai, tiesa, dar prikiša ES, kuri, anot jų, yra kultūros Everestas. Suprask, homoseksualų kiekis yra kultūros lygio rodiklis.

2010-05-09 00:41:00  

Anonymous m rašė...

Nemalkit šūdo. Nebuvot ir kuriat pasakas. Gražulis su Uoka nebuvo suimti, o laisvai nuėjo iki autobusų. Ten stoviniavo ir šūkavo kliedesius. Dar užsipuolė organizatorius, todėl buvo patrauktas policininko. Kai gavo vandens į veidą, jį apliejęs žmogus buvo gražulio reikalavimu atvestas ir užsirašyti jo duomenys, jei gražulis norės rašyti skundą.

Tad visas jūsų sukurtas pasakojimas neatitinka realybės.

2010-05-09 12:29:00  

Blogger Tomas Baranauskas rašė...

Gerbiamas "m", nuotraukoje matyti ne toks jau laisvas K. Uokos pasivaikščiojimas. Tiesa, jūs užsimenate "buvo patrauktas policininko" (sakyčiau, bent dviejų policininkų). Jeigu jums nepatinkančias kalbas pavadinsime "kliedesiais", o parlamentaro laisvės suvaržymą - "patraukimu", tai teisinė šio reikalo pusė dėl to nepasikeis. Kaip ir faktas, kad policija kiekvienam gėjui iš mokesčių mokėtojų kišenės dosniai apmokėjo po 2-3 asmeninius sargybinius. Įdomu, kokios dar visuomenės grupės gali tikėtis tokios asmeninės palydos (neskaitant aukščiausių valstybės vadovų)?

2010-05-09 12:56:00  

Blogger Unknown rašė...

Reikia traukti atsakomybėn tuos, kurie leido rengti gėjų paradą. Jeigu Lietuvoje 85 % (manau dar daugiau)nepritaria gėjų paradui, tai ir Meras ir teismai turi įsiklausyti į daugumos nuomonę, o ne į saujelės iškrypėlių teises. Daugumos teisės, lietuvių tradicijos akivaizdžiai pamintos. Tai nereikia mums tokios ir Europos. Matyt nežinojom kur skubame stačia galva...Sukiršinta visa Lietuva, neteisėtai Seimo nariai "daromi nusikaltėliais", o jie drąsiai pasakė tai ką mes galvojame.

2010-05-09 14:10:00  

Anonymous Anonimiškas rašė...

gerb. T. Baranauskai. Visiškai pritariu Jums dėl pozicijos gėjų eitynių atžvilgiu, bet... ateinu į šį "saitą" ne rasti straipsnį apie gėjus, o paskaityti ką nors naujo įdomaus apie istoriją. Na pvz., jei paminėti gėjai, tai rašykite ta proga kokį straipsniuką ne apie eitynes, o gėjus Lietuvos istorijoje. Toliau, jau kelios savaitės kaip straipsniai vien apie Bumblauską. Jūsų ginčas su juo įdomus, bet aktualus daugiau akademinei visuomenei. Rašykite apie Bumblauską, bet nepamirškite ir istorijos. Juk šios tematikos taip mažai šiandieninėje žiniasklaidoje.
Sėkmės,
pagarbiai istorija besidomintis pilietis

2010-05-09 18:13:00  

Blogger Tomas Baranauskas rašė...

Šiaip, istorija besidomintis pilieti, priimu jūsų kritiką, bet tinklaraštis toks jau žanras: jame dėstomo mintys yra ne tiek iš anksto susiplanuotų temų įgyvendinimas, o greičiau tai, ką parašyti paskatina aplinkui vykstantys įvykiai. Bet istorijos neužmiršiu. Pažadu.

2010-05-09 18:30:00  

Anonymous Anonimiškas rašė...

Iš dalies sutinku, bet šitas paradas buvo tiesiog Lietuvos duoklė "ES". Dėl "tolerancija" sąvokos čia jau seniausiai visiems aiškų dvigubi standartai:) Bet vis dėl to pasižiūrėjus į vidio tai ką norit ta sakykit truputį trūksta pakantumo, nesuprantu kaip žmonės leidosi taip išprovokuojami, tai, kad protestuoti prieš paradą galėjo ir žmogiškiau..

2010-05-09 20:18:00  

Anonymous Tomas rašė...

"skustagalvių" eitynės nesulaukė tokio priešiškumo iš visuomenės pusės. Bet iš EU, žydų ir mūsų valdžios tik apie tai ir kalbėjo, kad jie tik Lietuvos vardą teršia. Dabar jei nori surengti kokį susibūrimą privalai pats pasirūpinti apsauga, kuri saugos, kad neįsipliekstų riaušės. gėjai, matyt turi išskirtines teises, jie gavo daugiau nei po du asmens sargybinius. Mano asmenine nuomone nereikėjo į juos kreipti dėmesio, nerašyti spaudoje, nerodyti per televiziją. Būtų ėję ir nuėję. Dabar gavo reklamos daugiau nei pakankamai. Tačiau! Aš manau, kad sekantis jų žingsnis bus santuokos, įsivaikinimai. Tai ir iškyla dilema, ar reikėjo ignuoruo ir laukt tolimesnio lipimo ant galvų, ar taip "ardytis", kaip kai kurie seimo nariai?

2010-05-09 20:58:00  

Blogger Unknown rašė...

Jau seniai patebėjau, kad homoseksualų eitynių oponentai ypatingai mėgsta iškreipti faktus. Iš esmės, visas priešiškumas prieš tas eitynes ir kilo dėl iškreiptų faktų. Šis jūsų straipsnis primena senus fašistų plakatus: "Žydas yra visų vertybių niokotojas. Žydas kėsinasi į taikius vokiečių piliečius. Žydas sukėlė riaušes" ir t.t.


Taigi sakote, kad P.Gražulis nieko nedarė? http://www.15min.lt/gallery/show/Valdzios-vyru-sou-ties-policijos-uzkarda-per-seksualiniu-mazumu-eitynes-10294 http://tv.delfi.lt/video/AdIXIWbX/ . Štai faktai. Įpatingai įsiklausykit ką kalba P.Gražulis filmuotoje medžiagoje. Po to pažūrėkit nuotraukas. Niekas nemušė jūsų didvyrių Gražulio ir Uokos, jie pirmi pažeidė konstituciją ir policininkai saugojo eitynių dalyvius nuo jų, nes jie buvo nevaldomi ir elgėsi kaip gyvūliai. O jūs rašėt, kad policija ėmėsi smurto prieš seimo narius.

Dėl lėšų skirtų šiai eisenai. Tai ne homoseksualai kalti. Nieko nebūtų reikėję saugoti jei ne agresyvūs Lietuvos "patriotai" tarp kurių buvo ir du seimo nariai, ir tokie kaip jūs skleidžiantys dezinformaciją ir skatinantys neapykantą prieš homoseksualus. Juk kai vyksta karo paradas neskyriama tiek lėšų jo saugojimui. Dėl to, kad niekas nesiruošia jo užpulti. O čia jau prieš pusę metų "patriotai" ir "dori krikščionys" svaidėsi grasinimais.

Dar dėl tolerancijos. Čia vienas iš juokingiausių teiginių apie pastaruosius įvykius. Juk homoseksualai nekvietė jūsų žiūrėti eitynių. Nėjo į jūsų namus. Kaip jūs galite piktintis, kad jie jūsų netoleruoja? Tiesiog jūs kišatės į jų reikalus. Čia demokratinė valstybė. Net jei 99 procentai Lietuvos piliečių pasakytų, kad aš negaliu vaikščioti juodais drabužiais, aš vistiek turiu teisę vaikščioti. Taip pat ir homoseksualai turi teisę viešai pasisakyti. Kaip ir visi kiti.

2010-05-09 21:00:00  

Anonymous Ričardas rašė...

Adomai, sutinku, jog protestavę zmonės buvo kelis kartus pavojingesni ir agresivesni. Liūdna dėl to, tačiau niekas neneigia, kad Gražulis buvo šventas, bet jis gejų ar panašiai tesiogiai neskriaudė. Tikrai nepateisinu jo. Nežinau T. Baranausko simpatijų, bet kodėl reikia toleruoti tai, kas mums nėra reikalinga? Rinkinuose balsavau prieš dabartinį prezidentą, tačiau daugumoz valia buvo išrinkta būtent ponia Grybauskaitė. Analigiška situacija, piliečių dauguma buvo prieš eisiena, bet blogiausia, kad valždia palaikė šį dalyka ir net skyrė apsaugą už nemažus pinigus. Homoseksualai kalba, kad tai lygiu žmogaus tesių parodymas, tačiau panašu, kad tai tik paprasčiausia duoklė ES. "uk homoseksualai nekvietė jūsų žiūrėti eitynių. Nėjo į jūsų namus." Gal ir taip, bet kaip ir jie, žmonės atėjo išsakyti savo poziciją ir ją parodė. Ačiū už diskusiją be agresijos.

2010-05-09 21:17:00  

Anonymous Ričardas rašė...

Atsiprašau už klaidas, kurių neištaisiau. :) "Daugumos", "analogiska" "rinkimuose" ir pan.

2010-05-09 21:19:00  

Blogger Tomas Baranauskas rašė...

Pone Adomai, aš nesakau, kad Uoka ir Gražulis nieko nedarė - aš sakau, kad jie nedarė nieko, kas keltų grėsmę gėjų maršo dalyviams. Jeigu jie turėjo kitokią nuomonę ir ją reiškė, tai Konstitucija šito nedraudžia. O šiaip jau kokioje valstybėje mes gyvename, kad net pasibaigus renginiui parlamentarams neleidžiama prisiartinti prie kažkokių demonstruotojų? Policinėje valstybėje?

Juodais drabužiais jums vaikščioti niekas nedraudžia. Bet panašiau, kad jūs galite panorėti vaikščioti viešoje vietoje be drabužių. Žinokite, kad už tai Lietuvoje vis dar galima atsidurti areštinėje.

2010-05-09 21:29:00  

Anonymous Julius rašė...

Viešą renginį, į kurį galėjo patekti tik tolerastiško jaunimo sąjungos išrinktieji, saugojo 800 policininkų, kuriems sumokėjo ne renginio organizatoriai, o tie, kurie į renginį nepateko.
Demokratija tik iliuzija.

2010-05-10 01:47:00  

Anonymous mants rašė...

Ne homoseksualai yra problema, ir net ne jų eisena, kuri kol kas be nuogybių... Problema peršama mums ir mūsų vaikams naujoji tvarka - belytė visuomenė, be šeimos, be pareigų.

Vien pažiūrėjus į eitynių dalyvius viskas aišku daros - Lietuvos gėjų buvo MAŽUMA jose, o žygiavo visokios Marijos Povilionienės, užsienio politikai, Simonko ir kiti dirbantys ir uždirbantys iš homoseksualumo, o ir visi Lietuvos anarchistai susirinko...

2010-05-10 09:16:00  

Anonymous Rasa rašė...

Labai įdomu būtų išgirsti, kokios tolerancijos tikisi iš lietuvių netradicinės oreantacijos žmonės. Jie mokosi, studijuoja, dirba, leidžia laisvalaikį, eina apsipirkti taip pat ir ten pat kur ir visi kiti. Niekas jų pirštais nebado - žiurėkite iškrypėlis eina ir tt. Asmeniškai aš, niekada gyvenime nesu mačiusi, jog kas nors su jais elgtųsi nepagarbiai viešose vietose ir pan. Patyčias ir nepagarbų elgesį patiriame visi - mokykloje sulaukiame ne itin malonių komentarų dėl išvaizdos ar lėtesnio mąstymo, neįgaliesiems irgi tenka ne ką mažesnė dozė purvo iš kai kurių asmenų, net senyvo amžiaus žmonės susilaukia purkštavimų iš šalies, aš jau nekalbu apie tuos, kurie gauna į kaulus dėl nieko. Tačiau nerengiame protestų ar eitynių kurioms reika tiek policijos pajėgų ir pinigų. Visi praryjam tą karčią piliulę, gal paburnojame šiek tiek, pamirštame ir gyvename toliau, nes žinome, kad morališkai ir psichiškai palūžusių žmonių, kurie nori išsilieti ant viso pasaulio, visada buvo ir bus. Taigi pagalvokime, ar gėjai tik nesureikšmina visko per daug, vien dėl to, kad jų yra mažuma ir jie nori išskirtinių teisių tarsi būtų kokie neeiliniai asmenys. Juk net Dalios Grybauskaitės užimamos Prezidentės pareigos neapsaugojo nuo įžeidimo ar kandžių straipsnių, tai ko norėti eiliniam žmogeliui. Manau, užteks rengti beverčius paradus ir švaistyti valstybės lėšas savimyloms, kurie nežino ko nori.

Dabar Lietuva turi daugybę krizės paliktų spragų, kuriom užkamšyti reikia ne vieno tūkstančio litų ir netradicinės orientacijos žmonės tikrai nėra viena iš jų!!!!!!!

2010-05-10 10:20:00  

Anonymous Stein rašė...

Negaliu neatkreipti dėmesio į tai, jog dauguma pareiškusių, jog visas šis, bei panašaus turinio, straipsnis turi vieną ar du šiek tiek nekorektiškus faktus, kuriuos išplūsta ir jaučiasi baisiai išprusę, tačiau patį faktą, jog absoliuti Lietuvių tautos balsų dauguma sakė "NE" šiam paradui, bet jų teisių niekas negynė, o balsų - niekas neišgirdo, paprasčiausiai "nuleidžia negirdomis".

2010-05-10 11:02:00  

Blogger Alfonsas rašė...

Alfonsas.
Ar tokiais pradais nepadarysime Lietuvą iškrypelių šalimi, nes tai toleruoja ir kai kurie politikai. Ar tai normalu ?

2010-05-10 12:37:00  

Anonymous Anonimiškas rašė...

jei kžkokia mažuma reikalauja to ko dauguma nenori, tai jau vadinama provokacija. pažvelgus ne tik į komentarus internete, bet ir apklausas, gėjų eitynėms nepritarė dauguma, didelė dauguma, LT piliečių.. bet eitynės vistiek buvo rengiamos. aš manau, kad tai provokacija prieš Lietuvos žmones. kuo tuom norima pasiekti? vargu ar šiandien kas tiksliai galėtų pasakyti išskyrus gėjų fermos vadovus. tačiau galiu tikrai garantuoti, kad ko jau ko, bet didesnės tolerancijos seksualinėms mažumoms tikrai nėra siekiama šiuo išsišokimu prieš lietuvių tautą.

2010-05-10 15:11:00  

Anonymous Anonimiškas rašė...

Labai juokingas straipsnis :D:D:D Iškart matos, kad rašė dėl savo orientacijos pasimetęs žmogus.

2010-05-10 17:14:00  

Blogger Unknown rašė...

Rasa, tolerancija ir fundamentaliosios žmogaus teisės mano nuomone yra svarbiau negu ekonominės spragos. Juo labiau, kad šis paradas tik atnešė pelno iš užsienio, jau nekalbant apie tai kiek dar atneš dėl to, kad žmonės nustos bijoti važiuoti į mūsų šalį.


Stein, tą faktą aš paminėjau, rodos skyriau jam pakankamai dėmesio o jūs net nesugebėjot perskaityti viso komentaro.


Tai nevadinama provokacija. Tai vadinama daugumos kišimusi ne į savo reikalus. Kaip jau ir sakiau, homoseksualai neina į mūsų namus ir neagituoja jūsų tapti gėjais. Jie nieko mums nedaro. Kažkas sakė, kad demokratija tik iliuzija ar panašiai. Deja čia ir pasireiškė demokratija visa savo galia. Demokratija tai yra kai dauguma priima bendrus sprendimus, bet ne kai įsako ką daryti mažumoms. Tai ir yra demokratijos esmė. Mažumos turi teisę pasakyti savo nuomonę ir eiti taikią eiseną net jei absoliučiai visi to nenori. Juk dauguma negali nuspresti ar jie nori, kad jūs eitumėte į viena ar kita gatve ar išvis neitumėte? Ar kad jūs nesakytumėte savo nuomonės ar šeip bet ką darytumėte. Taip ir čia. Demokratiją kai kurie interpretuoją šiektiek iškreiptai.

Dėl eisenų tikslo. Homoseksualai norėjo parodyti, kad jie nėra kokie nors iškrypėliai ar šeimos griovėjai kaip kai kurie žmonės teigia. Ir manau puikiai parodė - eisenos dalyviai buvo daug kultūrinesni ir doresni nei pagrindiniai jos priešinikai - "Tautos doros saugotojai" su nepadoriais plakatais pilnais rusiškų keiksmažodžių, temokantys šaukti "pe**rastus lauk" ir net neskiriančius pedofilų nuo homoseksualų (kas yra absoliučiai nelygintina). Nenoriu pasakyti, kad visi priešininkai buvo tokie. Buvo ir žmonių atėjusių civilizuotai pareikšti savo civilizuotą nuomonę, bet deja radikalai juos užgožė.


Tomai, nesupratau, kodėl jūs paminėjot vaikščiojimą be drabužių viešoje vietoje. Nematau čia jokių sąsajų.

Sakote Gražulis ir Uoka nieko nedarė kas keltų grėsmę eisenos dalyviams. O riaušių kurstymas? Pačių riaušių pradėjimas? Ponas Gražulis užpuolė policininką ir jam trenkė už tai, kad policininkas tiesiog vykdė savo pareigą ir bandė apsaugoti eitynių dalyvius nuo agresoriaus.


Jeigu atvirai, šiek tiek pavargau. Savo pozicija norėjau tiesiog pasakyti, kad jūs, Tomai, galite sakyti savo nuomonę laisvai ir kultūringai kaip kol kas ir darote. Bet jei minite faktus tuomet jokiu būdu nedera jų iškreipti. Nuomonė grysta faktais yra pati stipriausia, bet jeigu faktai iškreipti tai tampa nebe nuomone, o melaginga propaganda, kuri gali duoti (ir duoda) labai nekokių vaisių. Jauskite atsakomybę. Sekmės, tikiuosi vėliau galėsite į viską žvelgti objektyviau.


Nemanau, kad yra prasmės antsakinėti į klausimus žmonių, kurie vadina homoseksualus iškrypėliais, o tolerantiškus žmones "tolerastais" ir atsipraušau kitų kuriems neatsakiau. Jei norite dar pakalbėti galite man parašyti Aadomas.bekeras@gmail.com

2010-05-10 17:47:00  

Anonymous Anonimiškas rašė...

[qoute]Tomai, nesupratau, kodėl jūs paminėjot vaikščiojimą be drabužių viešoje vietoje. Nematau čia jokių sąsajų.[/qoute]

http://www.google.lt/images?client=opera&rls=en&q=gay%20pride&oe=utf-8&um=1&ie=UTF-8&source=og&sa=N&hl=lt&tab=wi

2010-05-10 18:32:00  

Blogger Unknown rašė...

Aaa. Aišku. Supratau. Eisena ir paradas ne tas pats :) Bet kuriuo atveju vienintelis žmogus šioje eisenoje buvęs be marškinėlių buvo agresyviai nusiteikęs skustagalvis.

2010-05-10 19:43:00  

Anonymous Anonimiškas rašė...

Ir beto. Heteroseksualai dar ne tokių paradu surengia. Kvaila sakyti, kad tik homoseksualai rengia nepadorius paradus.

2010-05-10 22:26:00  

Anonymous Vytautas rašė...

Vakarų Europos invazija į Lietuvos vidaus reikalus.Pats laikas kurti katalikiškų šalių solidarumo sąjūdį,pagalvoti apie mūsų buvimo Homoseksualų Sąjungoje laikinumą.O Lietuvos vadai ir pareigūnai rusams lindo į pasturgalį,ko iš jų dar gali ir dabar tikėtis?

2010-05-10 23:16:00  

Anonymous Anonimiškas rašė...

Rasa rašė:

"Patyčias ir nepagarbų elgesį patiriame visi ... Tačiau nerengiame protestų ar eitynių kurioms reikia tiek policijos pajėgų ir pinigų. Visi praryjam tą karčią piliulę"

išties jūs nieko nerengiate, išties jūs ryjat (ir ne vien "karčias piliules", bet apskritai istorijos dulkes) ir kitiems neleidžiat rengti, ir kitiems kiek galėsit, tiek drausit būti žmonėmis. O kodėl ???

O gi todėl, kad ir kunigas-fašistas Svarinskas, ir frustruotas provincialas Baranauskas, ir ciocia Bronislava iš mano daugiabučio aikštelės - visi jie yra LAGERIO AUKLĖTI IR IŠAUKLĖTI; AUKŠČIAUSIAS PRINCIPAS - "PAPAST V PREDURKI". Tai tokia lagerinė kalinių logika, kai elementariausio žmogaus orumo niekinimas vardan šventos ramybės priimamas kaip NORMA - "VSIO TUT NORMALNO, VSIO NORMALNO U NAS BEZ PIDARASOV". Pelevinas yra gražiai apibūdinęs šitą sovietinę homofobiją - tai tiuragos-lagerio gyventojų fobija: "bajazn otrobotat nakazanije zadnicej". Štai tokie tie urviniai žmonės - lietuviai, moldavai, belarusai...

Rykit karčias piliules toliau, jei jums tai tinka, madam Raska, bet žinokit, kad be jūsų egzistuoja tiesiastuburiai-žmonės, žmonės, kurie vaikščioja stačiomis, o ne šliaužioja ir inkščia...

2010-05-11 03:42:00  

Anonymous Anonimiškas rašė...

Buvau benustembąs, tačiau Jis vis dėlto sugebėjo ! O vis dėlto p. Baranauskas kažkaip pajėgė sugraibyti sielos gelmėse savo moralinį antitolerasto imperatyvą. Dar gyvas Dao mechanizacijos valdybos Nr. 14 buldozerininko ir eks-nacionaldemokrato (!) K. Uokos bei T. Baranausko (žr. į fotografiją ir viskas aišku) širdyse. Vpreriod – Tėvynė paminklus pastatys... abiems !

Tau, Baranauskai, aš asmeniškai sakau – SUDIEV ! Pernelyg brangi Dievo dovana yra gyvenimas, jog bent vieną jo akimirką skirtum žmonėms, chroniškai dūstantiems savo pačių neapykantoje ir dar gi kviečiantiems kitus gaudyti tą patį „kaifą“ tame pačiame dusulyje. Te liks mano atmintyje toks tūlas, nieko iš principo (taip gerus pagalvojus) nenuveikęs pilietis: žvaigždėtas dangus virš jo galvos ir antitolerasto kūjis pažastyj. Nelinkiu tau sėkmės... Tokia paskui tokius nevaikšto...

2010-05-11 04:17:00  

Anonymous Darius rašė...

O tai sakykite, jeigu visi Lietuvoje pradėtų galvoti, kad žydai pjauna mažus vaikus ir geria jų kraują, tai juos reikėtų gal tuomet iš Lietuvos išprašyti?

O jeigu visi Lietuvos piliečiai mano, kad juodaodžiai yra neišprusę didžiašikn***, ir kad jie VISI prievartauja baltaodžių moteris, tai juos visus gal iškastruoti pasiūlytumėte?

O ką daryti, jeigu visi Lietuvos vyrai mano, kad moterys neturi turėti jokios balsavimo teisės, ir kad tos bobos tik vaikus gimdyti ir alaus atnešti turi? Ką tuomet patarsite?

Pasakysiu savo pagrindinį mintį ir tiesiogiai, ne per pavyzdžius. Net jei ir 3 ketvirtadaliai ar dar daugiau nepritaria kam nors, nebūtinai tai dar reikia uždrausti. (Negi jei pasaulyje visi kalba angliškai, tai lietuvių kalbą reikia uždrausti?). Čia negalima taip paprastai taikyti daugumos principo.

Manau labai svarbu atskirti du dalykus - vienas yra vertybinis, ar mes patys pritariame jų elgesiui, ar ne. Kitas dalykas - neapykantos ir agresijos priepuoliai, kurie daugumą ištinka, kai tik iškeliamas tolerancijos gėjams klausimas. Manau atskyrus šiuos du klausimus situacija pasidaro šiek tiek suprantamesnė

2010-05-11 09:30:00  

Anonymous Anonimiškas rašė...

itorikas homofobas p. Baranauskas iskraipo faktus ir meluoja gindamas savo pozicija ir tuos susirinkusius skustagalvius, derejo ir paciam stoveti tarp ju jie juk jusu ideju broliai. Veliavos su svastika plevesuoja greit koncentracijos stovyklas steigsit. Bumblauskas kaltinamas melu, plagiatu ir pan., o pats ar sventas. Nusivyliau puslapio autoriui, pamaciau kupina fobiju ir ambiciju tipeli

2010-05-11 20:57:00  

Anonymous bobas rašė...

Tinklaraščio administratorius pašalino šį komentarą.

2010-05-11 21:17:00  

Blogger Tomas Baranauskas rašė...

Pone iškrypėli, pasirašęs "bobo" vardu, gal jums tai toks įprastas bendravimo būdas, bet čia tokie pasisakymai, kuriuose kalbamos nešvankybės, bus trinami.

2010-05-11 22:04:00  

Anonymous Anonimiškas rašė...

Jus man pasakykite kas yra "taikios eitynes"???! Pasiziurejus filmuota medziaga nematau nieko bendro su taikiom eitynem- koviniai sunys, elektrosokai,asarines dujos,"bananai", kavalerija ir t.t- nu niekaip nesirisa su taikiom eitynem. Tai vistik kas iskraipo faktus ?! Visas geju bruzdejimmo bjaurumas tame, kad jie naglai ir savanaudiskai manipuliuoja viskuo kuo tik gali.

2010-05-12 02:25:00  

Anonymous Lubinas rašė...

Tikrai įdomu darosi net išsilavinę žmonės užsikrėtė homofobijos bacila, mačiau tame renginyje ultapatriotų pusėje dar tokį istoriką Kriščiūną....

2010-05-12 09:46:00  

Anonymous a rašė...

Anonimiškas, eitynės buvo taikios. Jų priešininikai - ne. Dėl to ir buvo tos tvoros, bananai, šunys etc. Faktus iškraipo Tomas Baranauskas.

2010-05-13 22:20:00  

Anonymous Anonimiškas rašė...

Štai pasigrožėkime visi kartu, kaip sužydėjo Sviderskytės "doros sodai" šį pavasarišką savaitgalį rasiškai/lytiškai/klasiškai "švarioj" Belarusijoj:

http://news.tut.by/170170.html

nenuostabu, kad T. Baranauskas nesulyginamai geriau suranda bendrą kalbą su belarusų baranais, nei su Lietuvos istorikais.

2010-05-15 18:06:00  

Anonymous Marijonas rašė...

Anonime, gėjų eitynės Minske buvo be leidimo, tad labai gerai, kad buvo išvaikytos. Tvarka yra tvarka. O dėl Lietuvos, tai galutinai tapo aišku, kad politinės partijos yra be ideologijos: kai Tėvynės Sąjunga - Lietuvos Krikščionių demokratų partijos Vilniaus meras leidžia eitynes - jokios ideologijos nėra. Juk krikščionys demokratai (!), pagal apibrėžimą, a priori, neturėtų leisti gėjų eitynių, nes homoseksualizmas yra nuodėmė.

2010-05-17 10:36:00  

Anonymous dud rašė...

kazlas

siūlau uždaryti T. Baranausko puslappį kaip skleidžianti nacionalizmą, demagogiją ir ksenofobiją.

2010-05-17 14:23:00  

Anonymous Anonimiškas rašė...

100 procentu sutinku su straipsnio autoriumi! Ir ypac del zodzio "homofobas". Labai geras straipsnis.

2010-05-19 18:58:00  

Anonymous Anonimiškas rašė...

Dėl žodžio homofobas. Apsišvieskit, tamsuoliai. http://lt.wikipedia.org/wiki/Homofobija Gerokai trūksta išsivalavinimo kaip istorikui.

2010-05-22 21:45:00  

Anonymous Dar Karta rašė...

"kad protėviai buvo netolerantiški " eii vaikeli kas jus istorios mokino. Lietuviu proteiveii tai ira krikshthioniu vadinti pagonimis buvo sukure didzhiause to meto valstibe Europoja. O jos pamatas buvo toleratsia. Peneiiksite. Ar galbut apie tai niekat negalvojot nemasteit ir jusu niekas istorios nemokino. Tai isheiitu kad Lietuvoi dabar reziduoja istoriku karta kuri nesuprata istorios ka sugeba tai tik deistiti savo politinius isitikinimus.

2010-07-14 02:36:00  

Rašyti komentarą

Užsisakykite Rašyti komentarus [Atom]

<< Pradinis puslapis

 
Lietuvos.istorija.net
Lituanistica
Lietuviai ir lietuvių kalba LDK laikais *
Литовцы и литовский язык во времена ВКЛ

KLEINLITAUEN
Ein Provinz im Ostpreußen
Lietuvos istorijos kalendorius
Svarbiausi kiekvienos dienos Lietuvos istorijos įvykiai
Publicistika
Istorinė publicistika Interneto portaluose
Politika
Iš dabarties istorijos

Literatūra
Kūryba istorine tema
Alkas.lt - Naujienos
Voruta.lt - Naujienos