Istorija.net Tomo Baranausko istorijos puslapiai  
 
FORUMAI * ФОРУМЫ * FORUMS
Lietuvos istorijos forumas * Форум истории Литвы * Forum of Lithuanian history
.
 
2010-03-17

Bumblausko šou tęsiasi

Kaip jau buvau pastebėjęs, žinomas Lietuvos šoumenas ir Ukrainos atradėjas - ne iš kelmo spirtas. Ir ne tik kaip teoretikas, sugebantis teoriškai pagrįsti savo pretenzijas į Ukrainos atradėjo titulą, bet ir kaip praktikas, galintis ryžtis ir didesniems žygiams - pavyzdžiui, pavogti įsisavinti daugiau kaip pusę milijono (631 tūkstančių) mums, Lietuvos piliečiams, priklausančių litų. Visa tai - už neveikiančią interneto svetainę "Virtualus istorinis Vilnius", kuri, kaip ir viskas, ko imasi šis šoumenas, yra unikalu, nepakartojama ir daroma pirmą kartą pasaulyje, nekalbant apie Lietuvos istoriografiją.

Aukojasi žmogus! Juk vien antsvoris ir riebalinis sluoksnis jau kenkia sveikatai, o žmogui, mėgstančiam išgerti, toks pinigų kiekis juk gali būti tiesiog pavojingas gyvybei. Kenčia kepenys, smegenys ir kiti gyvybiškai svarbūs organai. Bet ko nepadarysi vardan Lietuvos! Kaip neseniai pranešta,  savo unikalia patirtimi A. Bumblauskas dalinsis ir paties premjero vadovaujamoje Valstybės pažangos taryboje, kuri kurs viziją „Lietuva 2030“.

Nesbestebina, kad dar prieš metus A. Bumblauskas lakoniškai nusakė sąvąją Lietuvos ateities viziją: "Tokios Lietuvos nebebus. Ar bus kitokia - neaišku. Bet tokios, kokios Jūs norite, tikrai nebebus" (buvo kalbama apie lietuviškai kalbančią Lietuvą - žr. Naujasis židinys-Aidai, 2009, Nr. 1-2 [PDF], p. 46). Ką gi, premjeras susidomėjo. Viziją įgyvendins kartu, todėl 50 metų laukti nebeprireiks.

Lietuva kada nors įvertins tokius savo didžiavyrius. Tuo tarpu naujausius A. Bumblausko žygius išsamiai aprašinėja interneto portalas Ekspertai.eu, o vakar reportažą parodė LKN televizijos laida "Kakadu".


Ekspertai.eu:
Neveikiantis VEKS gyvosios istorijos projektas (video) - kovo 17 d.
Atsilydė 631 tūkstantį litų kainavusi vizitinė kortelė (papildyta) - kovo 6 d.
Išsilydė 631 tūkstantį litų kainavusi vizitinė kortelė - kovo 2 d.
Vilniaus vizitinė kortelė startuoja balandį - vasario 19 d.

žymės: , ,

20 Komentarai (-ų):

Anonymous Algirdas rašė...

Šlykštus pavyduolio straipsnis. Galima nesutikti su idėjom, bet šitaip užsipuldinėti...Maniau tai įmanoma tik tarp politikų. Pasirodo klydau.

2010-03-17 18:53:00  

Blogger Tomas Baranauskas rašė...

Godiems žmonėms ir pagyrūnams visi pavydi, ar ne?..

2010-03-17 20:02:00  

Anonymous laimonas rašė...

Na tokio juokdario dar neteko girdeti,kad puse milijono puslapiui prisireikė,kaip dar jį istorijos katedroje laiko,ir valdžia musų kvaila nebežino kur pinigus dėti

2010-03-17 20:39:00  

Anonymous Anonimiškas rašė...

Vagis gali būti laibai geras istorikas, tai nesusieta. Labai geri dailininkai, kartais ima ir pinigą nupaišo, kaip tikrą. Vienas kitam nemaišo. Įrodžius vagystę, automatiškai jo istoriko darbai nevirs š..ų, tik sakys, va apsivogė...

2010-03-17 20:53:00  

Anonymous Anonimiškas rašė...

Milijonai bėda. Bet didžiausia bėda, kad universitete tokie dumblauskai po kelis metus "gamina" debilus su neva mokslo baigimo diplomais. Paskui policija, teisėjai, žurnalistai žiūri kaip tikri debilai į visus duomenis apie tikrąją Sarmatijos istoriją. Jie net negirdėję apie tai kas tūkstančius metų vyko mūsų žemėje. Jie net mūsų protėvių ženklų nežino. Idijotai teisinkai netgi mano, kad Svastikos yra vokiečių :) :( Tai ką reikia sodinti į kaliuzę ar į kilpą ir viešai džiovinti ?

2010-03-17 22:41:00  

Blogger Tomas Baranauskas rašė...

Anonime, į sarmatijas ir kilpas prašyčiau nenukrypti.

2010-03-17 22:57:00  

Anonymous Ričardas rašė...

Smagu, kad kompromituojama su faktais, tačiau pastebėjimas dėl anstovorio - jau ne kontruktyvi istorijos srities kritika, o kažkoks pamazgų pilimas. Tomai, linkiu Jums toliau stebėti istorijos naujienas, tačiau reikia ir ribas jausti.

2010-03-18 00:55:00  

Blogger Edvardas rašė...

Man atrodo, mes tuoj nusirisime iki tokio lygio, kad aplink blogai, bet mes tai priimam kaip normalų dalyką. Žmonės, atsipeikėkit, čia nežinau kaip aišku, kad buvo vagystė, klausimas kas už tai atsako, ar atsako ponas Bumblauskas, jei taip, psio žmogus įkliuvo, dabar laukia Atpildas jo. Ar čia tokia šalis pas mus, kai niekas už nieką neatsako?

Atsibuskite, reikia pokyčių, arba mes vergai esame. Be žodžio, nuleidę galvas, nieko nesugebantys, nieko negalintys. Atsibuskite prašau, pažiūrėkite kas dedasi.

Vytis rodys kelią, nelikim abėjingi.

2010-03-18 06:13:00  

Anonymous Anonimiškas rašė...

Tomai, su poringėmis apie "riebalinius sluoksnius" pats sau šauni į koją. Ir apskritai, kas belieka žmogui galvoti apie Lietuvos istorikų cechą? Ir ką jie gali pasakyti apie "garbingą Lietuvos praeitį"?

2010-03-18 20:01:00  

Anonymous Anonimiškas rašė...

Tomai, su tokiomis poringėmis kaip "riebalinis sluoksnis" pats sau šauni į koją. Kas belieka žmogui galvoti apie Lietuvos istorikų cechą? Ir ar tai šitie žmonės gali ginti "Lietuvos istorijos" garbę nuo įvairaus plauko jos priešų bei kitų lenkomanų? Liūdna dėl abiejų...

2010-03-18 20:13:00  

Blogger Tomas Baranauskas rašė...

Dėl antsvorio tai tik norėjau pastebėti, kad nemažai problemų kyla, kai prarandamas saiko jausmas. Pateikiau pavyzdžių. Tokie pavojai tyko kiekvieno, kas visko griebia tiek, kiek gali pagriebti - iš pradžių pinigų, paskui su tiek pinigų gali ir apsiryti, ir nusigerti, jei naudos juos su tokiu pačiu saikingumu.

2010-03-18 20:13:00  

Anonymous Anonimiškas rašė...

Oi gėda tau Baranauskai už tokį rašinį. Taip šaiposi tik vaikai, kai pavydi kitam gauto saldainio.

2010-03-18 23:01:00  

Anonymous Anonimiškas rašė...

http://www.lrp.lt/lt/prezidento_veikla/respublikos_prezidentes_skiriami_pareigunai.html - Dalia Grybauskaitė, matyt neišmano istorijos, kad paskyrė A.Bumblauską Valstybės apdovanojimų komisijos nariu - ha ha ha :)

2010-03-22 18:15:00  

Anonymous Anonimiškas rašė...

Ko norėti - juk Pakso bendrasuolis...išsižadėjęs, beje, eks-ekscelencijos-vaikystės draugo taip mitriai ir kapitaliai, jog post-factum duotame interviu apie Telšių penatų išmaitintus šlovingus žemiečius "užmiršo" net paminėti iškilų valstybininką-bendrasuolį, tikrą Tėvynės "štato vyrą"...

P.S. šiose rietynėse beje prasišviečia linksminanti aplinkybė - simboliška, kad vyr. Lietuvos "anti-tolerastas" taip atkakliai fiksuoja vinguotą savo buv. mokytojo gyvenimo kelią. Tokio Baranausko tokiam Bumblauskui pats Goethe kartu su Eckermannu pavydėtų. Ką jau kalbėti apie dėkingus skaitytojus. Tęskit, gerb. Baranauskai...

2010-03-23 04:59:00  

Anonymous incognito rašė...

Taip, Bumblauskas susimovė. Šiaip gerbiau Alfredą, geras apibendrintojas, bet dabar susidirbo savo vardą.

2010-03-24 09:36:00  

Anonymous Anonimiškas rašė...

o iš kokių šaltinių jūs nustvėrėte, kad tai faktai? Iš klounų ir liežuvautojų laidos Kakadu, ar iš artistų, apsišaukusių ekspertais? Ar kas nors rimčiau pasidomėjo faktais ir dokumentais, ar visi aklai pasitiki tuo ką leptelėjo, kažkokie... nežinia ko ekspertai. Ar nors viena rimta institucija bent iš dalies patvirtino tuos gandus apie vagystes? Gal kas bylą bent iškeltų už "akivaizdžią vagystę"?

2010-03-24 15:58:00  

Anonymous incognito rašė...

Jei viskas kas pasakyta, parašyta, parodyta apie viv.lt svetainę yra melas, tai visi šio "projekto" dalyviai, tame tarpe ir Alfredas Bumblauskas gali paduoti į teismą už šmeižtą. A. Bumblausko kalbos apie išsilydžiusį serverį yra pasakos, nes programuotojai prieš keldami tinklalapį į serverį jį suprogramuoja savo kompiuteryje ir pasidaro archyvą. Esant bent kokiam lūžiui lengvai interneto svetainę galima atstatyti. Taip pat dizanierius turi sumaketuoto tinklapio archyvą.

2010-03-25 11:43:00  

Anonymous Anonimiškas rašė...

Nepilnavertis, kompleksuotas, pavydus...tiek galiu pasakyt apie jus Tomai. Matyt silpnos kinkos, kad tik šmeižiant galite konkuruoti....istorikas:))))...pavydas bambą graužia...smėlio dėžėj saldainį atėmė:)

2010-03-26 09:46:00  

Anonymous Anonimiškas rašė...

UZ TOKIUS PINIGUS GALEJO ISVERSTI IR ISLEISTI ALFONSO 13 RASTUS APIE MUSU PROTEVIUS AR JURATES ROSALES KNYGA IS ISPANU KALBOS ''BALTAI IR GOTAI",KURI PRIPAZINTA NAUJU ATRADIMU VAKARU ISTORIJOJE AR VATIKANO DOKUMENTUS APIE LIETUVA ISVERSTI ,AISKU JAM SEKASI INTRIGAS SURASTI IR PRIE ALAUS PASIJUOKTI IS KITU ISTORIKU "NEMOKSU" KURIE PRIES DIDZIUJU TAUTU VEJA BANDO PUSTI BEVILTISKAI KAIP SAKANT ,PAVEJUI IR BE PASTANGU BUSI APDOVANOTAS (juokias tas kas paskutinis juokias....)

2010-04-06 03:57:00  

Anonymous Anonimiškas rašė...

sitaip snukiu i suda pulti...kokia geda

2010-12-18 22:12:00  

Rašyti komentarą

Užsisakykite Rašyti komentarus [Atom]

<< Pradinis puslapis

 
Lietuvos.istorija.net
Lituanistica
Lietuviai ir lietuvių kalba LDK laikais *
Литовцы и литовский язык во времена ВКЛ

KLEINLITAUEN
Ein Provinz im Ostpreußen
Lietuvos istorijos kalendorius
Svarbiausi kiekvienos dienos Lietuvos istorijos įvykiai
Publicistika
Istorinė publicistika Interneto portaluose
Politika
Iš dabarties istorijos

Literatūra
Kūryba istorine tema
Alkas.lt - Naujienos
Voruta.lt - Naujienos