Istorija.net Tomo Baranausko istorijos puslapiai  
 
FORUMAI * ФОРУМЫ * FORUMS
Lietuvos istorijos forumas * Форум истории Литвы * Forum of Lithuanian history
.
 
2010-01-16

Tolerasto deklaracija

Žmonės, aš praregėjau! Nekenčiu senių, kurie nebepriklauso šiam pasauliui ir kurių jau ir sakinių sintaksė nelabai klauso, nekalbant apie kitką. Dar manau, kad bet koks taksistas sugeba tik blevyzgoti. Apskritai manau, kad dėmesio vertų žmonių verta ieškoti tik didmiesčiuose, o ne kokiame Balbieriškyje, kur gali gyventi nebent koks eilinis Petras - žmogelis, rašinėjantis kvailus interneto komentarus. Ko gero niekingiausias padaras šiame pasaulyje būtų nusenęs taksistas iš Balbieriškio. Žodžiu, esu be galo tolerantiškas, kaip kokia Nida Vasiliauskaitė!

Kontekstas

- "
...ne mažiau solidžiai patį profesorių gali „sukritikuoti“ koks Petras iš Balbieriškio, interneto komentaruose paskelbęs savo grandiozinį atradimą..."

- "
Šūksniuose „nekenčiu iškrypėlių ir nigerių“ ar „padugnės“ nėra jokios filosofijos ir jokio profesoriaus – taip blevyzgoti gali bet kuris taksistas..."

Nida Vasiliauskaitė, Delfi.lt, 2009-12-09.

- "Gaila seno žmogaus, nebepriklausančio šiam pasauliui, kurio jau ir sakinių sintaksė nelabai klauso, nekalbant apie kitką. Ne jis čia svarbus..."

Nida Vasiliauskaitė, Delfi.lt, 2010-01-15.

Apibrėžimas: Tolerastas "Jaunimo žodyne".


žymės: ,

12 Komentarai (-ų):

Anonymous Anonimiškas rašė...

Prisimenu legendine kova tarp Sliogerio ir Vasiliauskaites delfyje, nors daug purvo buvo, bet vis tiek smagiau gyventi.

2010-01-16 19:07:00  

Anonymous Anonimiškas rašė...

nesąmonė
juokinga

2010-01-16 22:01:00  

Anonymous Anonimiškas rašė...

Logikos vadovėlį šitam Tomui! Bet jau vargu ar padės - vėlu.. Tomuk, iš to, kad Balbieriškyje galbūt gyvena neišmanėlis hipotetinis Petras, neseka, kad visi Balbieriškio ir visi mažų miestelių gyventojai yra neišmanėliai ir dargi neverti dėmesio, o verti gyvena tik didmiesčiuose :DD. Lygiai taip pat kaip iš tavo loginio neįgalumo niekaip neseka, kad ši negalia būdinga visiems istorikams ar visiems vilniečiams. Kažką mokymosi procese praleidai.

2010-01-20 00:22:00  

Blogger Tomas Baranauskas rašė...

Gerbiamasis (-oji) logikos vadovėlio turėtojau (-a), labai džiugu, kad namie galbūt turite net vadovėlį, o gal ir daugiau knygų, bet panelė Nida nekritikavo konkretaus Petro, gyvenančio Balbieriškyje. Balbieriškis šioje vietoje turi tik simbolinę "užkampio" prasmę, taigi, labai aiškiai pasakoma, kaip vertinamas toks Balbieriškis ir panašūs miesteliai su jų gyventojais. Bet aš suprantu jūsų susierzinimą - jūsų komentaras spinduliuoja vasiliauskaitiška "tolerancijos" dvasia.

2010-01-20 00:33:00  

Anonymous incognito rašė...

Realybė yra tokia: delfi.lt portalas spausdina Nidos Vasiliauskaitės kliedesius tam, kad kuo labiau suerzintų visuomenę, t.y. kad būtų kuo daugiau komentarų, t.y. kad būtų kuo daugiau lankytojų, nes kuo daugiau lankytojų (http://ads.delfi.lt) tuo reklamos įkainiai yra didesni. Kaip sakoma: nieko asmeniško - tik biznis. Išeitis: ignoruoti, nekreipti dėmesio į N. Vasiliauskaitės samprotavimus, (jos požiūris ir taip yra aiškus), apskritai į delfi portalą.

2010-01-20 09:50:00  

Anonymous Anonimiškas rašė...

šitas Baranauskas, atrodo, dirba etatiniu Vasiliauskaites lydėtoju: vos ji ką parašo, ponas Baranauskas jau iš paskos jai su savo pasipiktinimu ir bebėgąs :DD

2010-01-20 19:21:00  

Blogger Tomas Baranauskas rašė...

Tikrai nesugaišau tiek laiko tos pseudotolerantiškos panelės mintims vertinti, kaip jums, anonime, atrodo.

2010-01-22 17:03:00  

Anonymous Anonimiškas rašė...

"Gemalų gynėjui" Branauskui,

tamstelės kondiciją neblogai apibūdina posmelis iš kaimynų folkloro:

"Jedet kryša nespeša/ Ticho šiferom šurša"

Kol Baranauskas ir kiti "rasistai su krikščionišku veidu" gynė gemalus gemalėlius, buvę gemalai - jau gimę ir paaugę homosekualūs Lietuvos paugliai ir jaunuoliai toliau žudėsi Lietuvos vidurinėse mokyklose, kuriose kaip siautėjo taip siautėja žvėrių homofobija. Jungtinių tautų organizacija pateikia kraupokus skaičius. Ypač jie kraupūs tokiose bananinėse valstybėse kaip Rusija, Ukraina ir Lietuva (visose išvardintose valstybėse yra pastebimos aiškios taip vadinamos "politinės homofobijos" apraiškos). Vakar nusižudė dar vienas moksleivis "tolerastas" (kaip jį vadino "normalūs" bendraamžiai "gaidys-pederstas"). Aš puikiai suprantu - tas 17-etis tai juk ne Gemalas... Stungiams ir madam Vaidevutėms iš konvervų partijos tokie po saule vaikštantys, tuo pačiu oru kvėpuojantys žmonės - brokas, tautinės tradicijos puviniai, jie neįdomūs eugenikos puristams eks-komjaunuoliams. Jie, matote, savo viltis pakrovė į gemalus, tyrus rausvučius, nematomai mamytės pilve plūduriuojančius, statistiškai Tėvynei Lietuvai taip reikalingus, taip būtinus gemalus, o ne į tuos nenusisekusius "atplaišas"...

Kai aš žvelgiu į p. Baranausko foto-abrozdėlį, mane asmeniškai nukrečia šaltis. Toks pat beje, koks pakrato pasižiūrėjus į kokį nors Stungį - tos pat paplaukę balzganos akys, prie miesto taip ir neprisitrynusio kaimiečio akys (kaip sakoma "akys stulpu"), jose kibirkščiuojanti nebyli savidestrukcija, kurią Baranauskas rutiniškai mėgina sublimuoti firminėm eskapadom-isterikom laisvai pasirinktom temom ir adresatais. Vienu žodžiu - vaizdelis šiurpokas, pilieti Baranauskai. Tokie kaip jūs man primenat tą Mopasano kunigą, kuris viena ranka kariauvo su abortais, o kita ranka uždaužė nevietoj besivaikuojančią šlykščią kalę...

2010-01-28 16:11:00  

Blogger Tomas Baranauskas rašė...

Ačiū, anonime, už puikią iliustraciją deklaracijai. Jos vertę didina tai, kad deklaracija dirbtinai sukompiliuota, o jūsų rašinėlis - autentiškas tolerasto širdies klyksmas. Iš žodžio "sublimuoti" sprendžiu, kad tikriausiai esate netgi savotiškas "entelektualas".

2010-01-30 15:37:00  

Anonymous Anonimiškas rašė...

Iš žodžio „kompliuoti“ taikymo internetinėms replikoms, tolimoms nuo literatūrinio žanro, kuriam pvz. priklauso Tamstelės taip ir neapsiginta disertacija, man belieka spręsti, jog Tamstelė yra netgi savotiškas „okodemikas“. Bet kuriuo atveju tai puikiai parodo (tarp mūsų šnekant – išduoda) Tamstelės žvėriškai rimtą internetinio „okodemizmo“ vertinimą ir netgi, drįsčiau manyti, pervertinimą...

2010-02-02 15:28:00  

Blogger Tomas Baranauskas rašė...

Neapsirikau - entelektualas... :) Nors čia gal kalba mano seksizmas. Gal reikėtų sakyti - entelektualė, gal net viešoji. Ko tik nebūna.

2010-02-03 01:27:00  

Anonymous Anonimiškas rašė...

-inski, kilo is Lietuvisku galuniu -niskas, -iskas (kaip Smolenskas, Mozaiskas, Minskas, Brianskas, Lipeckas), -vicius kilo is Lietuvisku kilmingu vyciu/vykingu/variagu, kuri slavai pasieme savo tevavardziui pasidaryti, butent todel Lietuviai tevavardzio isvis neturi (bet turi pagal vyro varda moters priklausyma vyrui, pvz. Jonas - Jonuviene/Joniene, Juozas - Juoziene, Petras - Petriene, Vitas - Vituviene/Vitiene, Stasys - Stasiene, Jeronimas - Jeronimiene), -auskas turbut kilo is rusisko -ov kuri sulietuvino/sulenkino i -ovski, o tada jau tapo grynai Lietuviska pavarde -auskas, nors reik ziureti i saknis, butent jos isduoda tikraja kilme, nes visa kita buvo maisoma permaisoma ir net isverciama i slavu kalbas...

2010-03-11 01:57:00  

Rašyti komentarą

Užsisakykite Rašyti komentarus [Atom]

<< Pradinis puslapis

 
Lietuvos.istorija.net
Lituanistica
Lietuviai ir lietuvių kalba LDK laikais *
Литовцы и литовский язык во времена ВКЛ

KLEINLITAUEN
Ein Provinz im Ostpreußen
Lietuvos istorijos kalendorius
Svarbiausi kiekvienos dienos Lietuvos istorijos įvykiai
Publicistika
Istorinė publicistika Interneto portaluose
Politika
Iš dabarties istorijos

Literatūra
Kūryba istorine tema
Alkas.lt - Naujienos
Voruta.lt - Naujienos