Istorija.net Tomo Baranausko istorijos puslapiai  
 
FORUMAI * ФОРУМЫ * FORUMS
Lietuvos istorijos forumas * Форум истории Литвы * Forum of Lithuanian history
.
 
2010-11-27

Minties policija: operatyvus susidorojimas su istoriku

Šį ketvirtadienį, lapkričio 25 d. už straipsnį žurnale "Veidas" per valandą iš darbo Vidaus reikalų ministerijoje buvo išmestas istorikas dr. Petras Stankeras. Nuo momento, kai šią publikaciją pastebėjo ir savo komentaruose P. Stankero atleidimo pareikalavo kraštutinės kairiosios organizacijos "Naujoji kairė 95" (NK95) veikėjos Daiva Repečkaitė ir Nida Vasiliauskaitė iki pranešimo apie P. Stankero atleidimą iš darbo praėjo vos dvi paros. Per tą laiką į P. Stankero publikaciją spėjo sureaguoti europarlamentaras Leonidas Donskis ir net septynių užsienio šalių ambasadoriai (Didžiosios Britanijos, Prancūzijos, Švedijos, Norvegijos, Estijos, Olandijos ir Suomijos).

Nepriekaištingai operatyvų ir stulbinančiai plataus tarptautinio masto Minties policijos darbą geriausiai iliustruoja iškalbinga šių įvykių chronologija.

2010 11 14 - "Veido" internetinėje svetainėje publikuojamas anksčiau popierinėje žurnalo versijoje paskelbtas Petro Stankero straipsnis "Niurnbergo karo nusikaltimų tribunolas – didžiausias juridinis farsas istorijoje".

2010 11 23 (pirmojoje dienos pusėje) kraštutinės kairiosios organizacijos NK95 narė Daiva Repečkaitė savo tinklaraštyje paskelbia, kad lapkričio 22 d. gavusi ją "pašiurpinusią nuorodą. Pirmą kartą “rimtojoje” Lietuvos žiniasklaidoje matau tokį akivaizdų, akiplėšišką Holokausto neigimą" ir pareiškia, kad tai "kvepia, jei atitinkamos institucijos dirbtų savo darbą, nei daugiau nei mažiau, o baudžiamąja atsakomybe".

2010 11 23 15:08 - prie "Veido" internetinės publikacijos pasirodo Nidos Vasiliauskaitės komentaras: "Čia jau ne žurnalistų etikos, o Baudžiamojo Kodekso teisėtas objektas – tikiuosi, kad prokuratūra imsis veiksmų. Kita vertus, jei straipsnio autorius ir toliau dirbs Vidaus Reikalų ministerijoje, tai reikš, kad ministerija, kaip valstybės institucija, LR vardu prisiima atsakomybę ir… pasirašo."

2010-11-24 13:57 - europarlamentaras Leonidas Donskis savo tinklaraštyje paskelbia įtūžio kupiną komentarą "Kur toji riba?" apie P. Stankero straipsnį. Iš turinio matyti, kad ką tik pastebėjo internetinę "Veido" publikaciją, bet jau pradėjo aiškintis, kas jos autorius (straipsnis prasideda žodžiais: "Ką tik savaitraštyje „Veidas“ pasirodžiusi nepasirašyta publikacija (regis, pavyko sužinoti, kad autorius vis dėlto egzistuoja ir net dirba LR Vidaus reikalų ministerijoje)...").

2010 11 25 11:05 Delfi.lt praneša, kad vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis VRM vardu atsiprašė užsienio šalių ambasadorių dėl P. Stankero straipsnių, o "P. Stankeras įteikė prašymą atleisti jį iš darbo".

2010 11 25 14:29 BNS paskelbia kraštutinių kairiųjų organizacijų pranešimą spaudai "Naujoji Kairė 95, DEMOS kritinės minties institutas ir Europos Parlamento narys Prof. dr. Leonidas Donskis smerkia viešą Holokausto neigimą".

2010 11 25 17:04 Delfi.lt publikuoja BNS pranešimą, kuriame pranešama, kad "P.Stankeras turėjo palikti eitas pareigas Vidaus reikalų ministerijoje" ir kad "Septynių Europos šalių ambasadoriai ketvirtadienį [2010 11 25] vidaus reikalų ministrui Raimundui Palaičiui išsiuntė laišką, kuriame išreiškė nepasitenkinimą dėl minėto straipsnio ir minėjo galimas antisemitizmo apraiškas šalyje."

2010 11 25 Daiva Repečkaitė savo tinklaraštyje džiūgauja: "Lietuvos aktyvistų (NK95 narių, žurnalisto Artūro Račo, publicisto Tomo Vilucko ir kitų), Prof. Leonido Donskio ir užsienio valstybių ambasadorių pastangomis, pavyko pasiekti to, kas vos prieš dieną atrodė neįmanoma."

2010 11 25 Audrius Bačiulis portale Veidas.lt paskelbia komentarą "„Minčių policija“ stebi mus".

2010 11 26 10:05 Delfi.lt skelbia S. Vyzentalio centro reikalavimą: "nuteiskite lietuvį Holokausto neigėją".

2010 11 26 portale Veidas.lt pasirodo "Veido" leidėjo Algimanto Šindeikio komentaras "Dėl Petro Stankero straipsnio" - atsiprašymas "dėl paklydimų ir klaidų" - ir atviras Lenkijos ambasadoriaus Janušo Skolimovskio laiškas, kuriame gana plačiai nagrinėjamas P. Stankero straipsnis. BTV laidoje "Karštas vakaras" P.Stankeras pareiškia, kad iš darbo VRM jam buvo liepta išeiti per valandą (laidos ištrauka skelbiama Delfi.lt).

2010.11.26 22:02 portale Balsas.lt Arūnas Brazauskas pastebi, kad „Holokausto neigėjas“ P. Stankeras teigia Holokaustą 800 puslapių knygoje, t. y. P. Stankero darbai akivaizdžiai rodo, kad jis nėra holokausto neigėjas, kaip, beje, jis ir pats tvirtina. Bet tai jau nesvarbu, ką iš tiesų mano šis bedarbis.

Sveiki sulaukę Naujųjų 1984-ųjų metų!

žymės: , , , , , , , , ,

122 Komentarai (-ų):

Anonymous Ričardas rašė...

O Sodoma, o Gomora! Juk akivaizdu, jog diskusija kilo dėl vienos pastraipos ir vieno žodelio: "Svarbu ir tai, kad Niurnbergo procese teisinį pagrindą įgavo legenda apie 6 mln. NEVA nužudytų žydų, nors iš tiesų teismas neturėjo ne vieno A.Hitlerio pasirašyto dokumento apie žydų naikinimą (šio dokumento, jeigu jis egzistavo, iki šių dienų niekas nerado, nors pažadėta net milijono dolerių premija)." Tolerastiški Nidos Vasiliauskaitės išvedžiojimai nieko nestebina, bet teksto suvokimo analizės pasiilgau. Akivazdi istoriko polemika apie 1945 metų Niurbergo kaltintojų pateiktus įrodymus, jog būtent TIESIOGIAI A. Hitleris būtų įsakęs įvykdyti - to išdava ir yra žodis "neva". Po šio šou galima daryti tokias išvadas:
1. Tolerastai neskaito profesionalių monografijų/studijų, nes juose atsranda (nesvabu kokiam laikotarpyje) ginčytinų klausimų ir nekorektiškų išvadų, kartais perdėm drąsių;
2. Tolerastai neįvertina istoriko kompetencijos ir vėlgi nėra susipažinę su istoriografija (A. Brazauskas tą įrodė);
3. Tolerastams reikia įtekti teksto suvokimo pratybas, pavyzdžiui, šias: http://super.lt/static/images/2010/07/02/teksto.gif.jpg ;
4. Autorius, kalbėdamas apie "legendą", gana aiškiai sugeba pasakyti apie tikrų skaičių nežinomumą.
5. Kokia prasmė žmogui būtų save kompromituoti? (čia retorinis klausimas, tolerstai gali neatsakyti).

2010-11-27 02:44:00  

Anonymous Paulius rašė...

na vat, ir toliau lendam "pasaulio viespaciams" i apatine skyle...
as suprantu, kad Lietuvai reikalingi pinigai, bet islikime isdidus...
o visos tos -ūtės, -ytės, dėmesio ištroškusios, vėjo nublokštos.... tokias jau turime

2010-11-27 09:51:00  

Anonymous Anonimiškas rašė...

labai pavojinga tema, kai tik kas nors bando viską blaiviai analizuoti, pats sulaukia represijų. Istorikai tiki faktais ir aš abejoju, kad Petras Stankeris, nagrinėdamas šią temą, neanalizavo turimų šaltinių. Jei kam nepatinka istoriko išvados, tai lai jas paneigia faktais, o ne emocijomis.

2010-11-27 12:26:00  

Anonymous Anonimiškas rašė...

Manau, kad Petrui "atsilyginta" ne už šį straipsnį, bet už knygą http://www.xxiamzius.lt/numeriai/2009/10/09/istving_01.html , kurioje paaiškinta, kad holokausto metu patys žydai žudė savo tautiečius: "...Žydų kolaboracionizmo tėvu ir žydų policijos (Judenpolizei – Jupo) įkūrėju laikomas pagarsėjusiojo Adolfo Eichmano pavaduotojas hauptšturmfiureris Aloyzas Bruneris (Alois Brunner). Jis organizavo žydų Tvarkos tarnybą Berlyne, padėjusią jam deportuoti Berlyno žydus į getus ir mirties lagerius Rytuose. Getams vadovavo vokiečių komendantai, prie kurių buvo kuriami žydų savivaldos organai – seniūnų tarybos, o dideliuose getuose – žydų tarybos (judenratai)...Žydų getai Lietuvos teritorijoje buvo pavaldūs civilinei vokiečių administracijai, nors faktiškai jiems vadovavo SS.
Ypatingą dėmesį reikėtų atkreipti į getų teritorijose sukurtą žydų policiją, rašo P. Stankeras. Žydų bendruomenėje tai buvo visiškai naujas reiškinys. Ne išimtis buvo ir Lietuva. Lietuvos generalinės apskrities teritorijoje (Vilniuje, Kaune ir Šiauliuose) geto administracinėje sudėtyje veikė žydų policija, kurią kuravo atitinkamų sričių komisariatų žydų reikalų referentai. Sukurti getuose žydų policiją nuspręsta sričių komisarų pasitarime 1941 m. liepos 27 dieną Kaune. Komplektuojant žydų policiją dalyvavo vokiečiai ir judenratų vadovai. Tarp žydų policininkų [...] buvo nemažai gestapo agentų. Policijos vadovo pareigas dažniausiai ėjo vienas iš judenrato narių. Pagrindinės žydų policijos funkcijos: geto gatvių apsauga, įėjimų ir išėjimų priežiūra, daiktų atėmimas, siuntimų į darbus organizavimas, pagalba vokiečiams pogromų metu. Eiliniai žydų policininkai buvo ginkluoti guminėmis lazdomis, o vadai – pistoletais ir rankinėmis granatomis. Ostlando reichskomisaro 1941 m. rugpjūčio 13 dienos direktyvoje rašoma: „Geto gyventojai vidinius reikalus tvarkys per savo valdymo organus, kuriuos prižiūrės gebitskomisaras arba štadtskomisaras, arba jų paskirti asmenys. Vidaus tvarkos palaikymui gali būti sukurta žydų policija. Žydai policininkai gali būti apginkluoti guminėmis lazdomis arba lazdomis; ant dešiniosios rankovės, kaip skiriamąjį ženklą, privalo ryšėti raištį su geltona žvaigžde. Visiška geto izoliacija turi būti įgyvendinama pagalbinės policijos, sudarytos iš vietos gyventojų, pastangomis. [...] Žydų tarybos (judenrato) pirmininkas A. Fridas Vilniaus geto policijos viršininku paskyrė puikų administratorių Jakobą Gensą. Jo pavaduotoju tapo advokatas Josifas Miškatas..." - tai tik citatos iš V.Vysocko straipsnio. Tuomet gal "Minties policija" laiku nepastebejo knygos, gal nesuspėjo - štai dabar ir atsigriebė. Galima būtų numoti ranka į kilusią polemiką dėl šio straipsnio, tačiau patys matote, kuo žmogui baigiasi tiesos paieškos ir žodelis "neva": lyg supuolę varnai ir varnos kapojo tol ir tiek, kad zmogu ismete is darbo. Deja, šitaip elgiasi kai kurie mūsų tautiečiai, ka ten beprisiminti "raudonuosius" ir "ruduosius". Lygiai taip pat kapoja ir gerbiamą rašytoją Jona Mikelinską, jį stengiasi sutrypti tik dėl to, kad jis nagrinėja holokausto priežasties temą.

2010-11-27 14:13:00  

Blogger Žygeivis rašė...

Žygeivis
2010-11-27 11:59:33

Ko gero niekada dar mano ir p. D. Pocevičiaus mintys nesutapo, bet dabar įvyko tikras stebuklas:

-------------------------------------
Darius Pocevičius
Sovietinė okupacija – rasizmo ir ksenofobijos aktas?
http://www.balsas.lt/naujiena/430029/sovietine-okupacija-rasizmo-ir-ksenofobijos-aktas

Ištrauka:

Kuo baigsis bausmių „už neigimą“ lavina?

Niekam ne paslaptis, kad birželio 15-ąją priimtas Lietuvos įstatymas, kriminalizuojantis sovietų ir nacių nusikaltimų neigimą, tiesiogiai siejasi su tolimu savo „prototipu“ – prieš 25-erius metus Vokietijoje priimtu įstatymu, kriminalizuojančiu Holokausto neigimą.

Kaip tik tada buvo sukurtas precedentas, įgalinantis riboti žmonių minties, žodžio ir įsitikinimų laisvę.

Sveikas protas sako, kad būtų laikas stabdyti šią pašėlusiu greičiu įsisukusią draudimų karuselę – bendromis jėgomis stengtis, kad Europoje būtų panaikinti visi tokio pobūdžio draudimai, atgaline tvarka pradedant nuo bausmės už Holokausto neigimą pašalinimo.

Tokio proceso šūkiu galėtų tapti A. Solženycino posakis „Už žodį galima bausti tik žodžiu“.

------------------------------------

Ką tik įvykęs susidorojimas su istoriku Petru Stankeru tai labai akivaizdžiai įrodo (vienos valandos bėgyje žinomas istorikas buvo "nulinčiuotas" ministro, net neperskaičiusio P.Stankero straipsnio - užteko Donskio opuso ir kelių ambasadorių reikalavimo).

O juk dabar valdo "dešinieji"!!!!

Tai kas bus tada, kai į valdžią grįš "kairieji"?

P.S. Gal mūsų taip mylimai valdžiai jau laikas nuspręsti, jog būtina pradėti statyti konclagerius - juk visiems, ką nors "draudžiamo", ir kam nors nepatikusio pasakiusiems ar parašiusiems, esamų kalėjimų tikrai nebeužteks. :(

2010-11-27 15:01:00  

Anonymous Anonimiškas rašė...

ir jus man dabar pasakykit, kaip man apsigalvoti ir vaziuoti atgal i Lietuva gyvent po to kiu nesamoniu? As galvojau Donskis yra tikrai nuostabus istorikas rasytojas, o dabar ir polikikas, tikrai laikiau kaip viena is sviesesniu naujosios Lietuvos veikeju. O cia tokie dalykai dedas... Ar as cia kazko nesuprantu? Tai buvo ar nebuvo 6mln. zydu nuzudyti? yra ar nera tas Hitlerio rastas pasirasytas? As pats labai gerbiu zydus esu su jais bendrai darbuose dirbes ir man jie tokie patys kaip ir visi zmones su savo trukumais ir privalumais. Bet istorijoj tikriausiai nieko nera vien balta arba juoda ir jei yra klausimu kuriuos verta atsakyti nemanau, kad nuo to reikia sleptis.

2010-11-27 17:06:00  

Anonymous Justinas A. rašė...

kažkaip šioje visoje istorijoje pasigedau istorikų vertinimų. niekas iš tos bendruomenės nestojo ginti savo nario. tiesiog keista. neabejoju, kad kiekvienas turime savo nuomonę apie holokaustą. bet kuo Stankeras, atsiprašau, "blogesnis" už Kasperavičių iš VU ar Truską, besispausdinančius Kultūros baruose ir tarp eilučių teisinančius fašizmą?

2010-11-28 20:57:00  

Anonymous Anonimiškas rašė...

Baisu kai žmogų baudžią už nuomonės paskelbimą.Bet Stankero atvejis daug baisesnis,nes su juo susidorota ne už tai,ką jis parašė,o už jam primestas svetimas insinuacijas.Sveikinu Repečkaitę,Vasiliauskaitę ir Donskį,tolerastinis internacionalas juos tikrai pastebėjo ir įvertino.Ne kiekvienas sugeba apšmeižti ir sutrypti žmogų.Padorūs oponentai būtų pamėginę sutriuškinti faktais,paduoti į teismą.Bet tokie metodai ne donskiams ir aitėms.

2010-11-28 23:17:00  

Anonymous Anonimiškas rašė...

Tai ar P. Stankeris irode, kad zydu zuvo maziau negu 6mln.? Neirode. Tuomet, koks yra sio straipsnio tikslas? Suabejoti? Kazkuo suabejoti?
Jeigu sio straipsnio tikslas yra abejoniu sukelimas, tuomet tiek autorius, ties zurnalas (ypac zurnalas, nes ziniasklaidos galia yra didziule) turetu tureti samoji, kuris perspetu apie tokiu kliedesiu keliama gresme.
O tai, kad istorikas T. Baranauskas jau ne pirma karta veliasi i politikos kose, man ne naujiena.

2010-11-29 00:55:00  

Blogger Unknown rašė...

Leidau sau kopijuoti savo bloge Jūsų straipsnį.

2010-11-29 08:02:00  

Anonymous incognito rašė...

Dangus griūva! Puola žydai! Nesuprantu jūsų pasipiktinimo ir demagogijos, Tomai Baranauskai. Skaitome Stankero straipsnį, o ten: "Svarbu ir tai, kad Niurnbergo procese teisinį pagrindą įgavo legenda apie 6 mln. neva nužudytų žydų, nors iš tiesų teismas neturėjo ne vieno A.Hitlerio pasirašyto dokumento apie žydų naikinimą (šio dokumento, jeigu jis egzistavo, iki šių dienų niekas nerado, nors pažadėta net milijono dolerių premija)."

"Legenda"? "Neva"? Jei tai ne holokausto neigimas, tai kas tai? Interpretacija? Pagal Stankero logiką nusikaltėliai turi būtinai surašyti ką jie daro... Beje Stankero logika, jau buvo užkliuvusi nepamenu kuriam lietuvių istorikui.

2010-11-29 10:57:00  

Anonymous Remigijus rašė...

Įjungiam sveiką protą ir pabandom priskirti žodelį „neva“ prie „nužudytų“, t.y. pamėginam įsivaizduoti, kad Stankeras manąs, jog skaičius 6 mln. yra tikslus, tačiau jis abejojąs, ar tie 6 mln. buvę būtent nužudyti, ar kas kita su jais padaryta. Neišjungiam sveiko proto ir suprantam, kad Stankeras abejoja ne atskirai nužudymu, bet abejoja, ar tikrai faktas, jog „nužudyta 6 mln. žydų“. Lietuvių kalboje žodžių tvarka apylaisvė, antai tekstyne yra toks pavyzdys: „Tu žinai?! Atvažiavo vilnietės į Kauną! Intelektualės neva“. http://donelaitis.vdu.lt/main.php?id=4&nr=1_1_2

Be to, kaip jau minėta, Stankeras savo knygoje nei kiek neabejoja holokaustu. Tačiau NET JEIGU būtų neigęs, pažiūrėkim ką sako BK: „Tas, kas viešai pritarė Lietuvos Respublikos ar Europos Sąjungos teisės aktais arba įsiteisėjusiais Lietuvos Respublikos ar tarptautinių teismų sprendimais pripažintiems genocido ar kitiems nusikaltimams žmoniškumui arba karo nusikaltimams, juos neigė ar šiurkščiai menkino, JEIGU TAI PADARYTA GRASINANČIU, UŽGAULIU AR ĮŽEIDŽIANČIU BŪDU ARBA DĖL TO BUVO SUTRIKDYTA VIEŠOJI TVARKA...“ http://www.infolex.lt/ta/66150:str170-2 Nieko panašaus Stankero straipsnyje nėra, nes pasirinktas pats neutraliausias būdas abejonei išreikšti. Negana to, žodis „neva“ reiškia netgi ne NEIGIMĄ, o tik ABEJONĘ (žr. LKŽ neva „abejojimui reikšti“). Abejonė (juolab tik skaičiais) jokiu būdu negali būti nei baudžiamas, nei nedoras dalykas.

Taigi, su donskiais ir vasiliauskaitėmis viskas aišku. Su žmogumi buvo bjauriai ir neteisėtai susidorota. Šito taip ramiai palikti negalima. Tomui pagarba už netylėjimą.

2010-11-29 11:28:00  

Anonymous Anonimiškas rašė...

P.Stankerui belieka guostis,kad jis atsidūrė garbingoje tarptautinėje akademinėje kompanijoje mokslininkų,su kuriais sionistiniai tolerastai susidorojo dar žiauriau.Jie neneigė holokausto fakto,abejojo tik aukų skaičiumi ir kai kuriais faktais,pvz. dujų kameromis.Vien už tai,kad šie reikalavo plataus tarptautinio mokslinio holokausto tyrinėjimo ir viešų diskusijų,daugelis ne tik neteko akademinio darbo,gerų atlyginimų ir pensijų,bet buvo ir pasodinti į kalėjimus.Tikėsimės,kad Lietuvos demokratija dar taip nesužydėjo,kad sodintų žmogų į kalėjimą už nuomonę.

2010-11-29 12:28:00  

Anonymous Vors rašė...

>Tai buvo ar nebuvo 6mln. zydu nuzudyti?
Tikslus skaičius nežinomas. Sakykim milijonai.

>yra ar nera tas Hitlerio rastas pasirasytas?
Hitleris retai ką pasirašinėjo: įsakinėjo žodžiu. Tad tokio popieriaus buvimas ar nebuvimas nieko nereiškia.

O šiaip, Stankeras visiškai nevykusiai suformulavo sakinį. Ir dar tokia tema, kuri yra super-angažuota. Reikia galvoti, kaip tekstas gali būti interpretuojamas. O VRM pasielgė, kaip ir turėjo, tai ne vaikų darželis. Vienas, tegu ir nekaltas liapsusas tikrai nevertas diplomatinio konflikto.

2010-11-29 12:52:00  

Blogger Tomas Baranauskas rašė...

"Vienas, tegu ir nekaltas liapsusas tikrai nevertas diplomatinio konflikto."

O žmogaus teisių, demokratinės valstybės pagrindų pažeidimo - vertas?

2010-11-29 13:52:00  

Anonymous Vors rašė...

>O žmogaus teisių, demokratinės valstybės pagrindų pažeidimo - vertas?

Jei žmogus mano, jog jo teisės pažeistos, tam yra teismas. Stankero gi neatleido, o privertė atsistatydinti. Spaudimą atsistatydinti per valandą, galima tokiu pažeidimu laikyti, bet ir tai su klaustuku.

Šiuo atveju, jei būčiau valstybės pareigūnas, tą pat rytą atsistatydinčiau pats, be jokio spaudimo. Bet čia jau skonio ir atsakomybės suvokimo reikalas.

2010-11-29 17:26:00  

Anonymous tikras lietuvis rašė...

Nėra P.Stankero straipsnyje jokios klaidos:
1. žodelis neva prieš ar po 6 mln. reiškia tą patį - abejonę dėl skaičiaus (ginčytis galima tik dėl stiliaus);
2. tame pat sakinyje yra minimos žudynės, kas reiškia, kad autorius žudynes pripažįsta buvus.
Išvada: tik teksto klastotojai gali sukurpti tokius kaltinimus.
Apie tai, kad žydų žudynės didžiąja dalimi yra pačių žydų reikalas: http://forum-msk.org/material/society/955884.html

2010-11-29 19:17:00  

Anonymous tikras lietuvis rašė...

P.Stankeras tikrai laimės.
Bet tuo pasitenkinti nedera, būtina:
1. iškelti teisme ieškinį dėl grąžinimo į darbą ir kompensacijos priteisimo;
2. Palaitį iš darbo išvyti (be jokio tyrimo, net straipsnio neskaitęs, nei iš šio, nei iš to veja iš darbo kažkam nepatikusį darbuotoją - darbo įstatymai tai griežtai draudžia);
3. iškelti teisme ieškinį civilinio proceso tvarka dėl kompensacijos iš visų tų, kurie jį be jokio pagrindo persekiojo: donskių, ambasadorių, žurnalisčių ir netgi gen. prokuratūros atitinkamų darbuotojų, nes čia be jokio tyrimo aiškiai matosi, kad tame sakinyje jokio žudynių neigimo nėra.

2010-11-29 19:26:00  

Anonymous Anonimiškas rašė...

Atidžiau pažvelgus, tas sakinys visgi ne apie skaičių:
"Niurnbergo procese teisinį pagrindą įgavo legenda apie 6 mln. neva nužudytų žydų, nors iš tiesų teismas neturėjo ne vieno A.Hitlerio pasirašyto dokumento apie žydų naikinimą"

Pirmoji sakinio dalis (legenda) priešpastatoma tam, kad nebuvo Hitlerio pasirašyto dokumento apie jokį žydų naikinimą, o ne apie būtent 6 mln. Tai jei tartumėm, Hitlerio parašo nebuvimas apskritai kuo nors reikšmingas, reikėtų ir teigti, kad naikinimas neįrodytas visas, o ne iš dalies.

Jei būtų tiesa, kad straipsnio autorius kalbėjo apie skaičius, sakinio pabaiga būtų tokia: "nors iš tiesų teismas neturėjo ne vieno A.Hitlerio pasirašyto dokumento apie tokio skaičius žydų naikinimą".

O dėl žodžio laisvės - reikėjo skųstis, kai Seimas taisė BK. Žodžio laisvę (galbūt) pažeidžia BK straipsnis, o ne jo taikymas.

2010-11-29 20:12:00  

Anonymous Remigijus rašė...

Anonimui. T.y. skaičiumi Stankeras neabejojąs, 6 mln. ir taškas. Kažkas buvę padaryta su 6 mln., tik neaišku kas. Tokia mintį priskiri Stankerui?

2010-11-29 20:21:00  

Anonymous Anonimiškas rašė...

tolerastų "demokratiškumas" akivaizdus - be įrodymų sukelti skandalą, riboti žodžio laisvę, represuoti nekaltą žmogų. Ir visa tai be argumentų, be diskusijos? Su mūsų šviesuoliais elgiamasi kaip su Palestinos arabais. Kas bus toliau? Demokratijos saulėtekis? - tik ne su tokiais "draugais".

2010-11-29 20:54:00  

Blogger Tomas Baranauskas rašė...

Jeigu tekstas neaiškus, tai reikia paprašyti autoriaus, kad paaiškintų, ką turėjo galvoje. Galima net pareikalauti, jei tas neaiškumas atsiranda tokioje jautrioje vietoje. Tačiau tam tikriems pakankamai galingiems veikėjams viskas pasirodė aišku, ir jie iki šiol tiki to "aiškumu", o ne autoriaus žodžiais. To "aiškumo" pakako, kad su autoriumi būtų susidorota per dvi dienas, ir to dar negana, imamasi tolimesnių priemonių. Jį dar teis.

2010-11-29 20:55:00  

Anonymous tikras lietuvis rašė...

Manau, kad neteis - ikiteisminis tyrimas bus nutrauktas.
Bet kas leidžia žmogų užsipulti be jokio pagrindo?

2010-11-29 21:50:00  

Blogger Tomas Baranauskas rašė...

Generalinė prokuratūrą numarina daug bylų, bet kai atsiranda tikrai rimta problema, kaip antai: "kas nužudė Basanavičių?" arba "ką norėjo pasakyti Stankeras vienu sakiniu savo straipsnyje?", imasi darbo iš peties.

2010-11-29 22:26:00  

Anonymous Anonimiškas rašė...

Tomai,
Jei tekstas neaiškus, ir jei jau yra toks BK straipsnis, tai turbūt nieko keista, kad prokuratūra pradeda tyrimą? Tik tokio tyrimo metu ir paneigiami ar patvirtinami itarimai, bent jau salyse, kuriose galioja istatymai. Ar prokuratūrą velniop, ir tiesos ieškosime lipdydami vieni kitiems epitetus internete?
Ir dar kartą - kur visi patriotu karzygiai buvo, kai Seimas priiminėjo tą BK straipsnį dėl neigimo. Darė ką nors? Protestavo? Gynė žodžio laisvę?

2010-11-29 22:58:00  

Blogger Tomas Baranauskas rašė...

Straipsnis yra dėl neigimo. Būtų gerai turėti bent vieną neigėją. Nes dabar ikiteisminis tyrimas pradėtas dėl blogo sakinio suredagavimo.

2010-11-29 23:05:00  

Anonymous Anonimiškas rašė...

Kad suredagavimo - čia tavo nuomonė. Yra ir kitokių nuomonių, kurios turbūt irgi gali egzistuoti. Jei nutrauks tyrimą - bus ir atsakymas. Jei bus teismo sprendimas - turbūt gerbsime jį, ar ne?
Ir, užbėgant už akių, P. Skankero straipsnis nebuvo nuomonė.

2010-11-29 23:15:00  

Blogger Tomas Baranauskas rašė...

Kokia yra Stankero nuomonė gali pasakyti tik jis pats. Nors yra daug pretendentų į tai, kad būtent jie ir tik jie gali pasakyti, ką iš tikrųjų mano Stankeras. Už tai juos ir vadina minties policija, nes jie tikrina mintis, ir gali pasakyti, kas iš tikrųjų jose yra.

2010-11-29 23:19:00  

Blogger Tomas Baranauskas rašė...

Aš, beje, žinau tik vieną ikiteisminio tyrimo metodą, kurį taikant, galima išgauti daugiau informacijos apie Stankero nuomonę, negu mums pasako pats Stankeras. Reikia nuvesti jį į izoliatorių, kišti adatas po nagais ir reikalauti prisipažinimo. Bet žinau, kad yra ir daugiau panašių metodų, bet tuo tarpu neprisimenu...

2010-11-29 23:23:00  

Anonymous Remigijus rašė...

Štai jums tiesmukas neigimas:
http://klaipeda-titov.blogspot.com/2010/06/atviras-laiskas.html

Nors ir šitas netraukia iki BK, bet aktyvistų ir prokuratūros „principai“ aiškūs.

2010-11-29 23:23:00  

Anonymous Anonimiškas rašė...

Na, čia jau įžeistos ambicijos, o ne argumentas :)
Apie ką kalbam? Žiniasklaidoje skelbiamas tekstas gal nėra visai tas pats kas mintys? Mintys yra privatu. Straipsnis yra vieša. Privati ir vieša erdvė - turbūt yra skirtumas? Pirmoji yra saugoma ir neliečiama. Antroji - reguliuojama, nes ji svarbi visiems. Turbūt sutiktum, kad šikti bendrose erdvėse yra negerai, nes tai veikia kitus žmones. Kodėl kitaip turėtų būti su viešais tekstais, kurie daugumai gali būti įžeidūs?

2010-11-29 23:27:00  

Anonymous Remigijus rašė...

Tai kaip ten su Titovo atviru laišku, nelabai ambasadorių sudominsi? Neverta net prasidėti, jokio efekto?

2010-11-29 23:30:00  

Anonymous Anonimiškas rašė...

Remigijau: na, tai kas tau trukdo pabūti tuo aktyvistu, ir parašyti pareiškimą į prokuratūrą?

2010-11-29 23:31:00  

Anonymous Remigijus rašė...

Atsiprašau, bet nesu dar tiek nukvakęs.

2010-11-29 23:32:00  

Anonymous Anonimiškas rašė...

Tikras patriotiškas požiūris - matai įstatymo pažeidimą, žinai, kad už tavo mokesčius yra išlaikoma įstaiga, kuri prižiūri, kad įstatymų būtų laikomasi, ir ignoruoji? Tai ko paskui skundiesi?

2010-11-29 23:35:00  

Blogger Tomas Baranauskas rašė...

Anonime, sovietiniai cenzoriai taip pat nepripažino tokio dalyko, kaip redakcinės ar korektūros klaidos. Tikra yra tik tai, kad egzistuoja kenkėjai ir liaudies priešai. O liaudies priešų pasiaiškinimų mes neklausome, nes vienintelis jų tikslas - mus suklaidinti. Su liaudies priešais susidorojama per valandą.

2010-11-29 23:35:00  

Anonymous Remigijus rašė...

NEMATAU įstatymo pažeidimo Titovo okupacijos neigime ir JUO LABIAU nematau pažeidimo Stankero abejonėse.

2010-11-29 23:37:00  

Anonymous Anonimiškas rašė...

Tomui: Na, į šitą jau negaliu nieko atsakyti... apgailestauju.

Remigijau: Nori pasakyti, kad galiojančio BK straipsnis yra neteisingas, ir visi turetu teisę sakyti ką nori. Tai vėlgi, nežinau, ar balsavai Seimo rinkimuose, bet jeigu - tai kaip balsavo tavo rinktas Seimo narys? Už tą BK straipsnį? Ar prieš?

2010-11-29 23:43:00  

Anonymous Remigijus rašė...

Po velnių, ar skaitėt jūs tą BK straipsnį: „JEIGU TAI PADARYTA GRASINANČIU, UŽGAULIU AR ĮŽEIDŽIANČIU BŪDU ARBA DĖL TO BUVO SUTRIKDYTA VIEŠOJI TVARKA..“

Vis dėlto Titovo neigimas tiesmukesnis ir akivaizdesnis. Kad jie pasirenka būtent Stankerą, tik parodo tų aktyvistų tikslus.

2010-11-29 23:47:00  

Anonymous Anonimiškas rašė...

Remigijau, o kas sprendžia, ar tai buvo užgaulu, ar ne? Tu? Tai kad neužgaulu - tavo nuomonė, o yra ir kitokių nuomonių. Jei jau turime įstatymus, kaip sprendžiame tokius ginčus, tai gal laikomės tų įstatymų?

2010-11-29 23:51:00  

Blogger Tomas Baranauskas rašė...

Kas yra užgaulu, o kas - ne, sprendžia Leonidas Donskis arba jo įgalioti asmenys. Taip pat gali spręsti Vyzentalio centras.

2010-11-29 23:55:00  

Anonymous Remigijus rašė...

Žmogus sako „nėra“ „nebuvo“, „neva“ – tai yra minimalios ir neutralios priemonės neigimui ar abejonei išreikšti. Ten nėra nieko DAUGIAU. Aš nematau reikalo kreiptis į prokuratūra dėl Titovo. Bet akivaizdu vienas dalykas: jeigu tau (ne man) atrodo, kad baustinas Stankeras, tai tau (ne man) juo labiau turėtų atrodyti, kad baustinas Titovas. Tačiau aktyvistai ieškojo ir siekė to, ko ir SIEKIA.

Žinai, gal nori ir mane apskųsti žiūrėk: skaičiau kažkur aš apie tą holokaustą, bet maža ką rašo, gal buvo, o gal ir ne. Reikės pasiaiškinti. Varyk.

2010-11-29 23:57:00  

Anonymous Anonimiškas rašė...

Ne, Tomai, jie to nesprendžia. Jie reiškia savo nuomonę, net jei ta nuomonė yra tokia, kad kažkas turi nukentėti. Taip pat, kaip ir tu. Gali reikšti nuomonę, kad tau nepatinka Donskis, ir niekas dėl to nepriekaištaus.

2010-11-30 00:00:00  

Anonymous Anonimiškas rašė...

Remigijau, aš nesu joks aktyvistas. Man atrodo, kad Palaitis tikrai pasikarščiavo, o visokiais titovais aš net nenoriu domėtis.
Bet jei turime įstatymus, tai gal jų laikykimės? Ne tu sprendi, ar neutralios tos priemonės, ar ne. Gerai, kad nematai reikalo kreiptis į prokuratūrą, ir gali visiems apie tai pranešti, taip pat ir prokuratūrai. Bet sprendžia prokuratūra - ar jiems domėtis tuo, ar ne. Jei jau esame teisinė valstybė, tai gal žaidžiam pagal taisykles? Ar nuo šiol visais holokausto neigimo klausimais visuomenė turės kreiptis į tave?

2010-11-30 00:03:00  

Anonymous Remigijus rašė...

Žinoma žaidžiam, jėga nesukliudysiu, bet jau dabar man viskas aišku ir apie Donskį, ir apie prokuratūrą.

2010-11-30 00:06:00  

Anonymous tikras lietuvis rašė...

Procesas (BPK) yra jau 7m. suriktuotas taip, kad praktiškai iš karto yra keliama baudžiamoji byla, nes iš karto yra atliekami visi joje privalomi procesiniai veiksmai.
Nors šiuo atveju, pvz., pagal seniau galiojusį proceso įstatymą, iki baudžiamosios bylos būdavo privalomas tyrimo laikas (kartais išsitęsdavęs iki kelių mėnesių, kol būdavo atlikta, pvz., ekspertizė), tik po kurio, radus nusikaltimo požymių, keldavo bylą.
Taigi anas procesas, faktiškai tarybinis, buvo labiau pamatuotas ir labiau demokratinis.
Gal kam nors bus keista, bet buvo kaip tik taip.
Todėl dabar ir kelia, faktiškai, bylą tik tam, kad nustatyti ar yra tų nusikaltimo požymių, kadangi įvykis tapo rezonansiniu (tam tikri elementai pasistengė), nors, jei gen.prokuratūroje būtų principingi, tai galėtų bylos ir nekelti, pasakydami savo nutarimu, kad tų požymių neįžvelgia. Jei kam nepatiktų, tai galėtų tokią prokuratūros poziciją skųsti teismui (ikiteisminio tyrimo teisėjui, po to apygardos teismui, kurio sprendimas būtų galutinis).
Betgi, panašu, kad dabar Lietuvoje ne ta demokratija (liaudies valdžia arba visuomenės daugumos valdžia), o tik tvarka "lygiateisių", kada vieni yra lygesni už kitus. Todėl "nelygieji" yra lyginami "teisingumo" tarka, kad nedrįstų daugiau savų nuomonių turėti ir kartotų: ačiū partijai, Tėvynei, už tą meilę begalinę. :) Netgi tuo atveju, jei ir tik ikiteisminiu tyrimu byla pasibaigtų, kad žmogui būtų aiškiai pasakoma: nori nemalonumų - turėk savo nuomonę.

2010-11-30 00:07:00  

Blogger Tomas Baranauskas rašė...

Oi, Anonime, jūs naivus. Manote, kad mano nuomonė lygiavertė Donskio ir NK95 nuomonei? Aš jau nesuskaičiuoju kiek visokių nuomonių esu pareiškęs, bet kad jos turėtų kokią nors įtaką, nė karto to nebuvo. Vieną kartą - o tai buvo Kauno pilies sudarkymo atvejis - pasakiau sau: gana tik niurzgėti, imsiuosi aktyvios veiklos, kad tai būtų sustabdyta. Ir ką gi? Ir nieko. Tiesa, teismas dar tęsiasi vėžlio žingsniu (nuo kovo 16 d.). O čia - per dvi dienas rezultatas.

2010-11-30 00:15:00  

Anonymous pritariu rašė...

Pagarba, Tomai, už tavo aiškiai ir drąsiai išsakytą poziciją dėl viso šito "liberalų-intelektualų" sukelto jovalo. Palaikau. Tiesūs, logiški klausimai. Tačiau, akivaizdu, kad paminėtoms asaboms baisiai jau nepatogūs. Na ką gi - iš ten spengianti tyla, arba tiksliau pasakius atsiribojimas - taip pat iškalbingas. Nes jie patys sau yra alfa ir omega.

2010-11-30 00:26:00  

Anonymous Anonimiškas rašė...

Neatsistebiu žydų pozicija.Rodos protingi žmonės,bet atviros akademinės diskusijos bijo tiesiog paniškai.Juk joks protingas žmogus neneigia žydų tautos genocido.Yra tik abejonės,kad jo mastai kiek padidinti ir neaiškios kai kurios aplinkybės.TIK TIEK!!!Net jeigu paaiškės,kad istorikai teisūs ir žydų žuvo ne 6 milijonai,o truputi mažiau,kad masinio žudymo dujomis nebuvo,kas jums nuo to keičiasi?Vis tiek holokaustas lieka pačiu siaubingiausiu nusikaltimu žmonijos istorijoje.Tai ko jūs taip isteriškai bijote,kad pasiryžę šlykščiausiam šmeižtui ir žmogaus likimo suluošinimui,kad tik išvengtumėt viešo mokslinio nagrinėjimo?

2010-11-30 09:48:00  

Anonymous Anonimiškas rašė...

Kas yra rafinuotas antisemitizmas?

2010-11-30 14:53:00  

Anonymous Dar Karta rašė...

Prajuokino Baranauskas su savo pasaulio matimu ir apie tai kas tai ira minties politsia. Ka noriu pasakiti kad ponas Baranauskas kaip tik ir priklauso grupeii zhmonio kurie apsibreizhe sau tiksla kaip ie sako "saugoti lietuvių kalbą". Ta asotsiatsia kureii priklauso ir Baranausakas nezhino ka daro nes jaigu ash paprashithiau apibreishti o kas tai ira lietuviu kalba tai visa asotsiatsia kartu su Tomu Baranausku ne tiesiogine zhodzhio prasme pasisleiptu krumuose. Ar tai ne juokinka ponai hipokritai. Ka. Toliau dar idomiau nezhinodami ka ie daro ie skelbe"Stebėti ir vertinti, kaip viešajame gyvenime laikomasi įstatymų ir teisės aktų, susijusių su lietuvių kalbos vartojimu". Ishvertus i lietuviu kalba ir i sampratos reimus ira toke ideologia lituanistika ir shita asotsiatsia apseimusi prizhiureiti kad lietuveii nuoshirdzheii ishpazhintu lituanistikos ideologia. Isheiitu kad tai ira kaip savotishka kalbos politsia. Pataisius lietuvishka patarle galima apibreishti kas tai ira hipokritas tai zhmogus kuris pas musha ir pats reike.

2010-11-30 16:16:00  

Anonymous tikras lietuvis rašė...

Dar kartą.

Pašnekėjai nei į tvorą, nei į mietą: kalbos reikalai yra kaip eismo keliuose reikalai - ten būtina viena tvarka. O štai istorijos moksle, kaip ir kiekviename moksle, svarbiausia yra netgi ne atsakymai, o klausimų kėlimas, nes kitaip pažanga nėra įmanoma. Va šitai kosmopolitai ir stengiasi užgniaužti.

Ir jie tai daro ne šiaip sau, o labai savanaudišku tikslu: kad visi jiems visada paklustų. Ir, kad, pvz., jų reikalaujamą turtą perduotų, nors 1991m. Turto restitucijos įstatymas tai draudžia ir įstatymai turi galioti visiems, netgi žydams. Tačiau kai kurie žydai save iškelia aukščiau įstatymų, t.y. aukščiau Lietuvos valstybės, kuriai jie pradeda primetinėti savo valią.
O tai yra neleistina. Jei, žinoma, norime turėti savo valstybę, o ne būti kieno tai pastumdėliais.

2010-11-30 17:24:00  

Anonymous Anonimiškas rašė...

Dar karta,gal paaiškintum koks šioje temoje ryšys tarp Baranausko ir kalbotyros?Atidžiai perskaičiau komentarus,bet be tamstos niekas kalbos padėties problemų nekelia,juolab,kad jos šioje temoje ir netinka.

2010-11-30 17:53:00  

Anonymous George Orwell rašė...

Žmogus patraukiamas baudžiamojon atsakomybėn, o prieš tai dar atleidžiamas iš darbo už vieną vienintelį ne taip interpretuotą sakinį, kai tuo tarpu Lietuvos žiniasklaidoje kone kasdien pasirodo publikacijos, neigiančios sovietinę Lietuvos okupaciją, ciniškai besityčiojančios iš bolševikinio genocido aukų ir t. t. Tuo pastoviai užsiima net ištisi komunistinės pakraipos portalai, kurie lyg niekur nieko varo net pačią kraštutiniausią stalinistinę bolševikinę propagandą visiškai nebaudžiami.

Ką gi, belieka dar sykį liūdnai konstatuoti, kad pas mus, deja, kaip ir anksčiau, VIENI GYVULIAI YRA DAUG LYGESNI UŽ KITUS.

2010-11-30 21:52:00  

Anonymous tikras lietuvis rašė...

Ne minties policija juos reikėtų vadinti, o MINTIES INKVIZICIJA.
Policija, juk, iš esmės atlieka reikiamą darbą visuomenei, kai inkvizitoriai, tuo tarpu, buvo tikrų tikriausi nusikaltėliai.

2010-11-30 22:58:00  

Anonymous Anonimiškas rašė...

Reiktu tom neomarksitems iskelti byla uz antivalstybe veikla ar samoninga kenkima Lietuvos valstybei. O uz kiekviena p. Vizentalio pasirodyma spaudoje ji apmokestinti kaip reklama savo centrui darancio asmens.

2010-12-01 01:49:00  

Anonymous tikras lietuvis rašė...

Jei kam kilo abejonės dėl teksto, tai mandagus žmogus būtų paklausęs: ar jūs čia neigiate žudynes? Ir tada būtų buvę aišku: neigia ar ne.
Dabar gi tuojau pat nusprendė: kaltas. Antri kedofilai.
Ogi dabar paklaus policija ar prokuratūra, gaus neigiamą atsakymą, padarys teksto ekspertizę ir pabaiga.

2010-12-01 04:25:00  

Anonymous Dar Karta rašė...

Tikras lietuvi tvarka kalboja ash isivaizduoju taip kad kalbantisis mato ka sako ir ne puoseleia bludo. Pavizdzhiui mineita mano asotsiatsia puoseleia bludo kultura kada ie sako ishsaugoti lietuviu kalba ie mato bendrine lietuviu kalba kuri buvo sukurta pasireimus lituanstikos ideologia. Argi tai neira bludas sakiti viena o matiti visai kita. Tokio bludo puoseleitojai patis klisdami dar ir lietuvus klaidina.
I antra jusu klausma atsakisiu taip kad Lietuvoi sheii dienai neira istoriku. Prirashita kritinei masei istorios vertinimu. Tuose vertinimuose patheii istoriai jau vietos nebeliko. Papasakosiu jum kaip buvo su tuo turtu. Uzheius sovietam buvo pradeiti apipleishineiti Lietuvos giventojai ish ju buvo atimineiamas tiek kilnojamas tiek nekilnojamas turtas. Toliau vietiniu koloborantu padedami soveitai Lietuvoi ikure taribu valdzhe kuri teiisishkai iteiisina nusavinta Lietuvos giventoju turta. Dabar devinesdeshimtais to meto Lietuvos giventojai paskelbe nepriklausomibe Lietuvoi. Pasiskelbe Lietuvos pilietheiis ir ishsidalina privatizuodami sovietu ish Lietuvos giventoju atimta ir taribu valdzios iteiisinta kaipo valstibini likusi nekilnojama turta. Toke istoria. O dabar tikras lietuvi pabandikite tai ivertinti.
Anonimai perskaitikite pavadinima dar karta ir pamatisite rishi tarp pavadnimo ir tos asotsiatsios kureii priklauso Baranauskas skelbemu tikslu. O tai kad apie tai niekas daugiau nekalba tai tik liudia lituanistikos ideologios propogandos mastus pristatant ta ideologia ish geros puseis.

2010-12-01 04:42:00  

Anonymous Edvardas rašė...

Nebūtina iš Stankero padaryti ikoną, tačiau garbės reikalas yra iškelti klausimą dėl šio žmogaus teisių atstatymo, juolab kad jokio inkriminuojamo pažeidimo šis istorikas nepadarė. Donskio, Vasiliauskaitės ir co klyksmai rodo, jog įžengėme į šalies švonderizacijos kelią arba, dar kitaip tariant, Zimanas atgimsta ant Lietuvos. Jeigu nebus moralinio pasipriešinimo tokiom insinuacijom, šios mergytės su odinėm kepurėm pradės reikalauti šaudyti kitaminčius. Reikėtų pagal voti dėl to, kaip oriai, garbingai apginti minties laisvę. Tomui baranauskui didelis ačiŪ.

2010-12-01 08:07:00  

Anonymous Edvardas rašė...

Labai atsiprašau dėl įsivėlusių klaidų ir ypač dėl to, jog Baranausko pavardę parašiau iš mažosios raidės. Atleisk Tomai, taip atsitiko netyčia. Dar kartą reiškiu Tau pagarbą.

2010-12-01 08:12:00  

Anonymous tikras lietuvis rašė...

Dar kartą.

Suki ratais ir kalbi tą patį per tą patį - tai, beje, visada yra pokalbiuose būdinga žydams, kurie niekada nešneka į temą, nes neturi argumentų, o vis bando šalutiniais klausimais nuvesti pašnekovą į šalį nuo temos.
Literatūrinės kalbos buvo sukurtos visose kalbose, todėl nėra ko virkauti (tame tarpe žydų - hebrajų kalba atgaminta iš nieko - kalbančių nebebuvo, ko gero).
Visi turto klausimai buvo išspręsti 1991m. Turto restitucijos įstatyme, todėl irgi čia viskas aišku. Kadangi ten pasakyta, jog jokios prieškario organizacijos turto neatgaus, tai taip ir turi būti. Jei būtų buvę tada nuspręsta turtą grąžinti visiems ir tada visa tai būtų padaryta, tai nebūtų jokio triukšmo. Dabar, gi, restitucijos procesas yra baigtas, absoliuti dauguma minėtų organizacijų turto neatgavo ir neatgaus, todėl kažką tai keisti tada, kada jau pricesas yra pasibaigęs, būtų paprasčiausiai neteisinga kitų turtą atgavusių atžvilgiu. O juk tuo procesu, pvz., buvo apgauti tie, į kurių žemes atsikėlė kiti iš kitur ir panašiai.
Galų gale, jei taip norima, tada panaikinkime buvusio turto grąžinimo rezultatus, grąžinkime viską į 1990 03 11 padėtį ir tada grąžinkime visiems ikikariniams viską ką kas turėjo. Ar tai įmanoma? Ne. Tada kalbos baigtos, nes įstatymai galioja visiems, žydams taip pat.

2010-12-01 12:37:00  

Anonymous tikras lietuvis rašė...

Ir dar reikia pažymėti, kad tie Lietuvos puolimai yra tik dėl to reikalaujamo turto.

Jei tą turtą atgaus (o to neturėtų būti iš principo, nes niekaip nepriklauso - ir įstatymas draudžia, ir nėra tokio paveldėjimo principo jokioje pasaulio teisėje - "atiduok man turtą mano sluoksnio žmogaus" ir t.t., ir pan.), tai, ko gero, dar užsinorės kasmetinės rentos (buvo jų tokių pamąstymų).:) Kaip indėnams (nors jiems tai tikrai ne už dyką), kad moka. Todėl ir kaltina lietuvių tautą, kad būtų galima prie kaltės pripratinti.

2010-12-01 12:44:00  

Anonymous tikras lietuvis rašė...

Komentatoriai Bernardinuose nurodo, kad pats Stankeras (o gal jo žmona?) yra žydų kilmės.
Visa tai dar kartą patvirtina, kad puolimas buvo prieš Lietuvos valstybę, o mokslininkas netgi negalėjo turėti jokių blogų ketinimų.

2010-12-01 14:25:00  

Anonymous Baisa rašė...

Turim naują religiją vardu HOLOKAUSTAS, ja abejoti negalima,jai pasakyta, kad tiaip buvo, o nekitaip tai ir šventa, kitaip mastančius ant laužo!

2010-12-01 16:17:00  

Anonymous Anonimiškas rašė...

Stankeras atleistas iš darbo ne dėl to, ką parašė, o dėl to , kad įrodė, jog yra daug protingesnis už donskius ir kai kurias -
-ytes, -aites ar šiaip mergaites. Kad žydai kgbistai padarė daug žalos lietuviams, niekam neįdomu, kad Vizentalio centras skelbia internete lietuvos didvyrius žudikais be teismo ir jokių įrodymų, tai galima, tai priimtina. Negirdėjau, kad Donskis būtų pareiškęs nuomonę dėl Ramanausko-Vanago šmeižto.

2010-12-01 18:01:00  

Anonymous tikras lietuvis rašė...

Žydai iš viso nėra paskelbę nei vieno atsiprašymo dėl to, kad jų sluoksnio žmonės stalinistiniais laikais visokiais būdais žudė lietuvius.
O lietuviai jau senų senovėje reikiamai įvertino žydšaudčius, juos pasmerkė, išgaudė ir net atsiprašė n kartų žydų.
Klausimas: dėl ko aršieji žydai tada tęsia puolimo kampaniją?
Ogi dėl turto: iš pradžių nori reikalaujamo, paskui gal rentų ar dar ko nors norės.

2010-12-01 18:35:00  

Anonymous tikras lietuvis rašė...

Ir iš viso keista: Lietuvoje žydai gyveno gerai (patys sako - Lietuva buvo Šiaurės Jeruzalė), tai dėl ko kai kuriems iš jų būtinai reikėjo susidėti su lietuvių tautos žudikais?

2010-12-01 18:37:00  

Blogger Tomas Baranauskas rašė...

Kai kurie lietuviai irgi susidėjo su lietuvių tautos žudikais - tai individualus apsisprendimas. Net kai kurie žydai susidėjo su žydų žudikais, kas atrodo dar keisčiau, bet gyvenime ir ypač ekstremaliose situacijose atsitinka visko.

2010-12-01 19:02:00  

Anonymous tikras lietuvis rašė...

Žodžius kai kurie paminėjau tik dėl to, kad nesakyti daug, o gal net labai daug (ko nepasakysi apie žydšaudčius, kurių nebuvo daugiau nei gelbėjusių žydus; o ar žino kas nors kokį atvejį kada žydai stalinmečiu būtų gelbėję lietuvus? Čia ne priekaistas - čia objektyvus tikrovės konstatavimas). Kiekvieno veiksmai buvo kitokie, kiti gal prie nusikaltimų neprisidėjo, bet daug (gal net labai daug?), Lietuvos valstybę iškeitė į sovietinę.
Taigi tai nebuvo individualus apsisprendimas - Lietuva jiems nebuvo tapusi Tėvyne, nors jie čia gimė.

2010-12-02 00:41:00  

Anonymous tikras lietuvis rašė...

Ir, pasižiūrėjus, kad ir į šį atvejį, Lietuva nemažai daliai žydų Tėvyne netampa: jiems, gal būt, Lietuva - pereinamasis kiemas. Todėl ir galima ant jos siundyti kitų šalių ambasadorius, kelti iš visiško nieko triukšmą, kad apspjaudyti Lietuvą, ir pan. elgtis.
Nenori tie asmenys būti LR piliečiais, t.y. komandos, kuri vadinasi Lietuva, nariais, nors tu ką.

2010-12-02 00:48:00  

Anonymous tikras lietuvis rašė...

Žinoma, mes žinome tik tuos žydus, kurie reiškiasi visuomenėje, todėl apie juos ir kalbame, turėdami omenyje, kad žodis žydas atėjo iš rusų kalbos, kur reiškia blogą žmogų. Judėjų absoliučios daugumos, pvz., tikrai nevadinčiau tokiu žodžiu.

2010-12-02 01:04:00  

Anonymous tikras lietuvis rašė...

Štai, kad ir L.Donskis.
Atrodytų Lietuva jį į ES siuntė tam, kad atstovautų jos interesus, betgi ne - jis atstovauja priešingus Lietuvos nuostatoms, kuriomis vadovaudamasi lietuvių tauta išgyveno ilgiausiai iš visų indoeuropiečių tautų ir dar ilgiau išgyvens, interesus.
Ir kas iš lietuvių po tokio L.Donskio elgesio ką nors gero pajaus iš žydų pusės?
Todėl ta kova prieš taip vadinamą antisemitizmą, panašu, yra kaip vaikiškas noras prievarta išsireikalauti meilę.
Tik prievarta mielas nebūsi - sako lietuvių liaudies patarlė.

2010-12-02 01:27:00  

Anonymous Dar Karta rašė...

Ash parashiau istoria tikras lietuvis parashei savo vertinima ir kiek ash supratau ish to vertnimo tai tikras lietuvis kaip is save vadina tiesiok dzhiaugesi kad Lietuvos giventojas prarado Lietuvoi savo turta. Taip jam ir reiike tam buvusem Lietuvos giventojui neir the ko giventi Lietuvoi.
O jaigu rimtai tai Baranauskas su ta visa asotsiatsia kuri net nesugeba apibreishti kas tai ira lietuviu kalba tarnauja butent jum tikras lietuvi ir tokiem kaip jus.

2010-12-02 03:27:00  

Anonymous aurimass rašė...

Gerb. p. Dar Kartą - niekaip nesuprantu - kokio lietuvių kalbos apibrėžimo Jums reikia ? Pavartykit lietuvių kalbos kad ir mokyklinius vadovėlius, ir Jums, kaip tikiuosi išsilavinusiam žmogui, turėtų tapti aišku - kas ta lietuvių kalba ir "su kuo ji valgoma". Šiaip - tema apie neadekvačią reakciją į apmaudžią redakcinę klaidą, kas apnuogino žymiai gilesnius procesus, vykstančius "barbariškoje" Lietuvoje, o ambasadorių asmenyse - ir "civilizuotame" pasaulyje, kai tęsiant bolševikines tradicijas - "...есть такое мнение..." - susidorojama su kitaip
manančiu, išreiškiančiu abejones. Ir susidorojama remiantis ne faktais, o nuomonėm. Komunistuojančiom panelėm(?) atleistina - jos dėl natūralių priežasčių nebežino, ką daro, bet ambasadoriai, donskiai, palaičiai ir co - diplomatinis, filosofinis ir teisinis marazmas.
P.S. Tomai - nuoširdžiausia pagarba.

2010-12-02 09:52:00  

Anonymous tikras lietuvis rašė...

Dar kartą.

Kokie Lietuvos piliečiai prarado savo turtą?

Visi Lietuvos piliečiai savo turtą atgavo, todėl prašome nemeluoti.

O organizacijų turtas, kaip jau sakiau, vienodai visiems negrąžinamas, nes tų organizacijų per Lietuvos istoriją buvo daug. Be to tų, kurie suaukojo prieškario judėjų organizacijų turtą, nebėra, tas turtas nebuvo surašytas dalimis, kad būtų galima pasakyti čia tiek to, čia tiek to, be to, dauguma tų pastatų Vilniuje (miesteliuose esančio religinio turto - sinagogų neimate, nes jų niekam neparduosi - niekam jų nereikia) seniai yra nebe valstybės valdyme, nes 1991m. įstatymas, kaip minėjau, nustatė negrąžinti, todėl taip vadinamas "grąžinimas" būtų ne kas kita, kaip turto restitucijos proceso grąžinimas atgal tik vieniems, judėjams. Kodėl tada ne visiems? Tada viską grąžinkime į pradinę padėtį visiems?

O įstatymai turi galioti visiems, žydams taip pat.

2010-12-02 13:41:00  

Anonymous Dar Karta rašė...

Ash zhinau ko ash noriu. Ash noriu ponas Aurimai kad daiktai vaditusi savo vardais. Tai butu kaip bolshevikiniu paprothiu ishgivendinimas ish Lietuvos. Sakisim zhmoneis nori ishgelbeiti pasauli. Ie taip ir sako mes norime ishgelbeiti pasauli. Kada pradedi aishkintis kaip ie tai nori padariti tai paishkeia kad ie nori puse pasaulio sugriauti kad ishsaugoti kita pasaulio puse. Kad ne butu bludo ir kad daiktai vadintusi savo vardais ie tureitu taip ir sakiti kad ie nori sugriauti puse pasaulio bet ne ie pasitelke kalba bando apgauti sakidami kad ie nori ishgelbeiti pasauli ir Lietuvoi iem nepaprastai gerai sekasi tai dariti. Jus sakote pavartikite vadoveilius o ash jum sakau pasidomeikite tu vadoveiliu istoria ir jus pamatisite kad tai ira bendrinei lietuviu kalba. Kuri buvo sukurta lietuviu kalbos pagrindu prisilaikant ideologiu visuma kure galima pavadinti vienu vardu tai lituanistikos ideologia. Pavizdzhiui man lituanistikos ideologia ira svetima nes I griauna kalbos rishi tarp lietuviu kartu. Ir kada Baranauskas aina kashkotai nuo kaskotai ginti mano prashimas butu labai didelis daiktus vadinti savo vardais. To reiike tam kad nebutu bludo ir kad tas bludas nebutu puoseleimas. Ponas Aurimai ash tikiuosi jus pamateit apie ka ash kalbu.
Tikram lietuviui pasakisiu kad jus neskirent savoku pilietis ir giventojas o tai ira deil to kad jus niekad netureiot kalbos ir istorios mokitoju kurie jum ishaishkitu tas savokas. Zhvelgent i she diena tai jus po sheii dienai neturite kalbos ir istorios mokitoju. Aisku ka kalbeiti apie jus kada devinesdeshimtais seiimo nareii su seiimo ir aukshiausiu taribu pirmiinkais neskirei shitu savoku deil to kad tureio taribini ishsilavinima. Ateiis laikas ir jus givendami Lietuvoi gedisiteis tureidami taribini ishsilavinima.

2010-12-02 17:41:00  

Anonymous tikras lietuvis rašė...

Dar kartai.
Pernelyg įsijautei:
1. literatūrinės kalbos yra visose kalbose. Jau sakiau - prisimink hebrajų (ar ivrit - kaip ten vadini) - irgi buvo faktiškai sukurta, nes niekas nebekalbėjo;
2. čia visai nusipaistei: yra įstatymas, jis nustatė, kad tik piliečiams atiduodamas asmeninis turtas ir nėra ko svarstyti, nes visiems vienodos sąlygos. O tu, nebūdamas Lietuvos piliečiu, nori kažką iš Lietuvos gauti, apeidamas įstatymą. Įstatymai galioja visiems.
Taip, kad sąvokose tu nesigaudai ir, kaip visada jūs žydai darote, bandai nuvesti į šoną nuo klausimo esmės. Nepavyks tau toks fokusas.

2010-12-02 21:51:00  

Anonymous tikras lietuvis rašė...

Vienžo, patvirtini žodžio žydas sąvoką - esi blogas žmogus, nes tau įstatymai nesvarbu.
Tuo tarpu įstatymai galioja visiems, todėl negausite nieko. Ir kuo dažniau vykdysite išpuolius prieš Lietuvą, tuo labiau lietuviai jūsų, žydų, nemėgs. Jei taip elgiatės, tada nesiskųskite.

2010-12-02 21:55:00  

Anonymous tikras lietuvis rašė...

Taigi pagalvokit apie tai: ar jums geriau, nešokant per galvas kitiems, ramiai ateiti, jei norite, ir daryti verslą, ar plėšti tai kas nepriklauso ir nustatyti prieš save liaudį?
Ir galimą verslą iš anksto sužlugdyti, nes žmonės blogo elgesio nepamirš.

2010-12-02 22:03:00  

Blogger Tomas Baranauskas rašė...

Pastabos.
1) Dar Karta ir tikras lietuvis
Prašau nediskutuoti šioje vietoje su straipsnio tema nesusijusiais klausimais, kaipo kalbos klausimais.
2) tikras lietuvi, prašau diskutuodamas vienų ar kitų, o ypač neigiamų, savybių neapibendrinti kokiai nors tautai ("visada jūs žydai..." ir pan.), nes tokius pasisakymus turėsiu trinti.

2010-12-02 22:05:00  

Anonymous Romelis rašė...

Romelis.

Kai kitą kartą pamatysiu mieste prof Donskį, priėjęs spjausiu jam į veidą, taip kaip jis spjovė į veidą žodžio laisvei. Tiesa, nežinau į kurį iš jo dviejų veidų pataikysiu.

2010-12-02 22:42:00  

Anonymous Dar Karta rašė...

Tikras lietuvi jus ir toliau tai teset kiek ash jus suprantu tai idant Lietuvos giventojai prarado savo turta Lietuvoi nes tas turtas ishtikruju priklausei Lietuvos piliethems ir devinesdeshimtais teiisingumas nugaleio ir Lietuvos pilietheii tarp saves brolishkai pasidalino ish Lietuvos giventoju atimta turta. Taip kad zhinotu zhmoneis kurie deio Lietuvos valstibeis pamatus kokie tikri lietuveii apsigivens Lietuvoi dvideshimto amzhiaus antroi puseii.
Baranauskai jusu visas straipsnis iskaitant pavadinima apie kalba ir apie pritsipus ligeii tas pats mano rashituose komentaruose. Galbut jus izheiidzhe kada ash sakau kad Lietuvoi neira istoriku tada labai atsiprashau bet kada man reiike tuos pathius ir tuos pathius dalikus dar ir dar karta ishaishkiti tikram lietuviui ash turiu konstatuoti ta phakta.

2010-12-03 01:16:00  

Anonymous Anonimiškas rašė...

Tomai,Jūs žadėjot,kad to ligonio Dar Karta nebebus,vykdykit savo pažadą,juk tai tipiškas internetinis trolis.Diskusija jo pastangomis jau nuvesta nuo temos ir greičiausiai numirė,nes žmonės čia nori ne kalbotyros problemas aptarinėti.

2010-12-03 09:35:00  

Anonymous Anonimiškas rašė...

Per Holokausta Lietuvoje buvo sunaikinta net 96% zydu. Is 100 zydu isgyveno tik 4! Tai yra baisi tragedija. Ir tai ivyko Lietuvoje. Ka mes, lietuviai, padareme, kad issiaiskintumeme to priezastys?
Ir as neesu vienas is tu, kurie puola ir is neapykantos del visko kaltina lietuvius. Man tiesiog rupi praeitis. Nes ji - svarbi del daugelio priezasciu. Ar as teisus, istorikai?

Straipsnis aiskiai yra akmuo i zydu langus. Ir tai reiskia, kad reikia elgtis labai atsargiai, nes tai, kas liecia Holokausta, yra labai jautru. Antisemitizmas (priezastys del kuriu ivyko Holokaustas) vis dar gyvas. Kas galetu su tuo pasigincyti. O P. Stankerio straipsnis yra neaiskus. Tomas teigia, kad del to neiskumo nereikia uzsipulti autoriaus, nes neaisku, kad jis yra pvz. antisemitiskas. Taciau analogiskai tie, kurie uzsipuola Stankeri, sako, kad tas neaiskumas ir yra problema - "o gal jis - antisemitas?". Todel darau isvada, kad P. Stankeris pasielge kvailai, nes negrabiai paliete vis dar neuzgijusia zaizda, kas kunui yra pavojinga.

O kas apie zodzio laisve? Na, laisve reikalauja ir atsakomybes, manyciau.

2010-12-03 10:17:00  

Anonymous tikras lietuvis rašė...

T.Beranauskui.
1. žydai nėra tauta;
2. be to, jau čia rašiau, kad kalbu apie tuos, kurie aršiai puola lietuvą.
Taip, kad įstatymų požiūriu čia viskas yra tvarkoje.

2010-12-03 12:12:00  

Anonymous tikras lietuvis rašė...

Anonimiškam.
Pats tu trolis ir dar žydiškas.
Nes tavo kalbos yra neteisingos pozicijos gynimas, puolant Lietuvą:
1. jokio antisemitizmo Lietuvoje nėra ir visiškai nieko blogo tame Stankero straipsnyje nėra - visa tai yra jūsų išmįslai;
2. žydšaudčių buvo ne daugiau nei tų, kurie žydus gelbėjo, o žudynes sumanė ir vykdė vokiečių užkariautojai, todėl lietuvių tauta yra visiškai niekuo dėta. Ir laikas baigti tas kalbas apie kaltes ir dėti tašką visiems laikams (tarybiniame laike, kažkodėl, sėdėjot ramūs, nes niekas nebūtų leidęs lietuvos puldinėti).

Dar kartą.
Niekas nepasidalijo jokio turto - nemeluok.
Daugelis lietuvių dėl tame procese taipogi neatgavo to ką turėjo - arba jų žemės, pvz., buvo jau apogyventos, ar dar kas, atsikėlęs iš kur, jas gavo, o tam žmogui kas liko?
Daugelis lietuvių norėtų, kad Turto restitucijos procesas būtų grąžintas atgal. Tačiau ar tai įmanoma? Ne. Todėl nebereikia kelti tų klausimų iš naujo. Tai liečia ir taip vadinamąjį žydų bendruomenių turtą, dėl kurio iš esmės ir yra vykdomi išpuoliai prieš Lietuvą, kaip ir šis dėl Stankero straipsnio, kur aiškiai nėra jokio pažeidimo, o skandalas sukeltas didžiulis ir Lietuva "pagarsinta" nei už šį, nei už tą.

2010-12-03 12:25:00  

Anonymous tikras lietuvis rašė...

12 00 komentare turi būti Lietuva.

2010-12-03 12:27:00  

Anonymous tikras lietuvis rašė...

12 00 komentare turi būti Baranauskui.

2010-12-03 12:28:00  

Anonymous tikras lietuvis rašė...

25 00 komentare turi būti Lietuvos.

2010-12-03 12:29:00  

Anonymous tikras lietuvis rašė...

Dėl Lenkijos, Didžiosios Britanijos, Norvegijos, Nyderlandų, Estijos, Prancūzijos, Švedijos, Suomijos ambasadorių neteisingo ir neteisėto išpuolio ryšium su P.Stankero straipsniu prieš Lietuvos valstybę reikėtų reaguoti Lietuvos visuomenei.
Pvz., surašyti protestą, kad minėtos šalys kišasi į mūsų šalies reikalus ir dar neteisingai interpretuoja faktus, ir rinkti ,pvz., internete parašus Lietuvos piliečių, palaikančių Lietuvos poziciją.

2010-12-03 12:52:00  

Anonymous Dar Karta rašė...

Matot kaip ira tikras lietuvi vienas zhodis gali pastatiti viska i savo vietas ir biau uzh ta zhodi galiu buti apshauktas ish vienos puseis troliu ish kitos puseis antisemitu. Tas stebuklingas zhodis ira giventojai. Giventojai nuo piliethiu skiresi tuom kad piliethems priklauso politinei valdzhe shalia tuo tarpu tiek giventojas tiek pilietis ira vienodi mokesthiu mokeitojai ir turi vienodas teiises i savo turto apsauga. Tas printsipas Lietuvoi berots jau nuo Gedimino laiku jaigu ne dar senesnis. Baranauskas turbut neduos man meluoti. Ir tas pritsipas atkurent nepriklausoma Lietuvos valstibe buvo pamintas. Todeil dabartinems Lietuvos piliethems linkiu atsitiesti pasukti savo veiidelius i tiesos puse ir pripazhinti padarius klaida. To reiike Lietuvos ateiitheii to reiike kad busimi investuotojai ir galbut busimi Lietuvos giventojai jaustusi saugeii Lietuvoi. Jaustu sauguma deil savo turto ateiities ir t.t.

2010-12-03 15:45:00  

Anonymous tikras lietuvis rašė...

Nereikia rišti nesurišamo - mes, lietuviai, irgi gal norėtume atgauti LDK turtus, bet kas mums juos sugrąžins?

Tas pats yra ir su prieškario ortodoksų organizacijų bei kitų prieškario organizacijų turtu: nutarta įstatymu, kad ne, vadinasi ne. Ir taškas.

O investuotojus saugo ne buvusieji, o dabartiniai įstatymai, todėl sieti buvusio su dabartimi negalima. Taip, kad baikite išmįslus: įstatymai galioja visiems ir jei jie sako ne, tai ir turi būti ne.

Ir grįžkime prie temos: nebuvo jokio žudynių neigimo Stankero straipsnyje (jo dukra, sako, pagal motiną yra iš judėjų ir tarnauja Izraelio kariuomenėje). Todėl visas tas širšalas, aišku, yra tik dėl to, kad išreketuoti nepriklausantį reikalautojams turtą.

2010-12-03 17:03:00  

Anonymous Anonimiškas rašė...

Diskusija su tikru lietuviu:
Kas yra žydai?
Biologinis faktorius?
Ne.
Tautybė?
Ne.
Tai kas tai?
O tu ką, daltonikas-spalvų neskyri? Jie nešiojo geltoną žvaigždę,o aš-raudoną.

2010-12-03 17:27:00  

Anonymous Dar Karta rašė...

Ka ash ir sakau Lietuvos valstibeis printsipai kurie buvo Lietuvoi jau nuo Gedimino laiku devinesdeshimtais sukurus nepriklausoma Lietuvos valstibe buvo paminti. Tiksliau buvo laikomasi jau kitu printsipu. Ash jum dar karta kitaip pabandisiu paishkinti. Ish Lietuvos giventoju per antra pasaulini kara ir po jo buvo atimineiamos geivibeis ir turtas. Geivibiu jus iems negrazhinsite bet tureita turta Lietuvos valstibei gali grazhinti ju palikuonis. Kad ir toliausiems. Natura arba kompentsatsia nesvarbu svarbu printsipas.
Bet zhiureidamas i jus tikras lietuvi matau Lietuvoi dar viena didele beida jus visko biote. Biote stathetikiu biote zhidu ir t.t. be krashto be galo. Jum reiikalinga psikhologo pagalba. The butu rimtai. Bet biau tikras lietuvis jus manote kitaip.

2010-12-03 17:42:00  

Anonymous tikras lietuvis rašė...

Dar kartą.

Jūs susikoncentruojate tik į taip vadinamą "žydų" organizacijų turtą, bet nešnekate apie kitų tuomet buvusių organizacijų turtą, kuris irgi nebus atiduodamas.
O juk tų kitų buvo daugiau negu "žydų" organizacijų, ir turto buvo daugiau, bet jie jums nėra svarbūs.

Tad: būkim biedni, bet teisingi - kodėl ne visiems vienodai?

2010-12-03 20:32:00  

Anonymous tikras lietuvis rašė...

Anonimiškam.
Dėl žvaigždžių.

Patį gal reikėtų įsivaizduoti esesininko uniforma ir kruvinom nuo žydų kraujo rankom ar viduramžių inkvizitorium su juoda sutana ir kabliu, kuriuo jie traukdavo "kaltąjį" į ugnį, kankindavo ir pan.?

2010-12-03 20:36:00  

Anonymous Anonimiškas rašė...

"Ir čia Ostapą pradėjo nešioti.Jis ne tik prisiminė inkviziciją, bet ir visus kitaip manančius išvadino jezuitais."
Šiaip tai juoda uniforma labiau tiktu hauptšturmfiureriui, kokiu pats ir esi (teisingai išverčiau laipsnį, tovariščiau kapitone?). Nes kiekvienoje temoje negali praeiti neaplojęs žydų ir emigracijos. Linkėjimai Edičkai Limonovui ir Mažonui.

2010-12-04 18:18:00  

Anonymous tikras lietuvis rašė...

Tiesos jūs nemėgstate, nes tokiu būdu turtų, juk, nesusikrausi, ar ne?
Kaip tik P.Stankero atveju išpuolis ant Lietuvos jums tikrai nepavyko ir aš buvau vienas iš tų, kurie jūsų šį juodą darbą ištraukė į dienos šviesą.
Ir taip bus visada!

2010-12-04 21:23:00  

Anonymous tikras lietuvis rašė...

Ir dar.
Jau kedofilams buvo duotas atkirtis ir visiems turėtų būti aišku, kad teisinius sprendimus (kaltas ar ne) priima tik tam įgaliotos institucijos.
Bet ne: vėl atsiranda koks nors rašeiva, vėl randa "kaltą", vėl visi puola kaip šunes, nors neturi nei mažiausio supratimo nei apie teisę, nei apie tekstų reikšmes.
Juk nebe viduramžiai - kodėl nepalaukus teismo (ar kitų įgaliotų institucijų) sprendimo?

2010-12-05 03:38:00  

Anonymous tikras lietuvis rašė...

18 00.
Ką reiškia neaplojęs?

Ar tai , kad būk rašau netiesą? Tada prašom nurodyti konkretų komentarą, konkrečią mintį ir kas netinka.
Galime pravesti diskusiją.

O kol to nepadarei laikau, kad tiesiog meluoji - su kuo ir sveikinu. :)

2010-12-05 16:43:00  

Anonymous tikras lietuvis rašė...

T.Baranauskui.
Jei neleidžiate atsakyti į anonimo komentarus, tada prašome ištrinti tą komentarą, kad nebūtų dvigubų standartų: chuliganas gali paistyti bele ką - kas tik užeina ant seilės, o atsakymai jam yra trinami.

2010-12-05 16:48:00  

Anonymous tikras lietuvis rašė...

Tuo labiau, kad paisto visiškai ne į temą - tai daro tikslu užgaulioti komentatorių.

2010-12-05 16:50:00  

Anonymous Anonimiškas rašė...

The Guardian pranesa: Israel has instructed its embassies in 10 European countries, including the UK, each to recruit 1,000 members of the public to act as advocates for its policies in a new public relations offensive.
The most unusual was the order to identify up to 1,000 people by mid-January to act as "allies" to Israel. One source described them as "friends who are willing not just to receive messages but to actively promote these messages". These individuals – likely to be drawn from Jewish or Christian activists, academics, journalists and students – will be briefed regularly by Israeli officials and encouraged to speak up for Israel at public meetings or write letters or articles for the press.
Five European capitals have also been identified for a more conventional PR push. Israeli embassies in London, Paris, Berlin, Madrid and Rome will receive funds to hire professional PR firms and lobbyists.
An Israeli official refused to comment on the disclosure but said: "Obviously we are always looking for ways to improve our communications, there's nothing unusual in that," adding: "There is anxiety about the way Israel is perceived abroad, and there is particular worry about certain countries in western Europe."

Israel has previously launched drives to improve its image through hasbara – literally meaning explanation, although alternatively interpreted as public diplomacy, spin or propaganda. During its three-week war on Gaza, which began in December 2008, Israel launched a PR strategy through its national information directorate to co-ordinate key messages on a daily basis.
The Israeli government, military and various embassies are adept at using social media such as Twitter, Facebook and YouTube to promote material. Organisations such as Bicom, the Britain Israel Communications Research Centre, in the UK and the Israel Project in the US, which describe themselves as independent, are dedicated to promoting Israeli policies. Both organisations offer regular briefings, contacts and tours to foreign correspondents based in Israel and Palestine, and all-expenses paid trips to Israel for journalists, including from the Guardian, based elsewhere.

2010-12-06 22:55:00  

Anonymous Anonimiškas rašė...

O sancta simplicitas,Tikras lietuvi!Jūs tur būt vienas iš labai nedaugelio Lietuvos žmonių,kurie tiki,kad mūsų teismai laisvi ir bešališki.Pedofilijos byla galutinai parodė,ko jie verti.Kai teisėjos,ginančios tvirkinamą vaiką telefonų išklotines staigiai paėmė,o Ūso,Furmonavičiaus,Stankūnaitės ir jos sesers paimti nematė reikalo,kai nematė reikalo domėtis,iš ko Stankūnaitė taip prašmatniai gyvena....ir taip be galo.Žydų įtaka "laisvajame" pasaulyje nei kiek nemažesnė,negu iškrypėlių.Teismo baigtis aiški.Su tauta,kuri trypia žmones vien už prašymą padiskutuoti,kuri neleidžia net apklausti žydų,įtariamų lietuvių žudymu,bet kategoriškai reikalauja pasmerkti ir nuteisti lietuvius,įtariamus žydų žudymu,nėra prasmės aiškintis teisme.

2010-12-07 21:52:00  

Anonymous Ričardas rašė...

Minties policija veikia gana neoperatyviai ir nenuoseklliai! Prašau Vilio Normano pakledėjimas lryte: http://www.lrytas.lt/-12917459891290082803-apie-holokaust%C4%85-istorij%C4%85-klastojant%C4%AF-policijos-istorik%C4%85-ir-masturbacij%C4%85.htm
Tiek daug prirašyta, bet kažin ar pats autorius įdėmiai skaitė.

2010-12-07 23:49:00  

Blogger Tomas Baranauskas rašė...

Oi, šitas Donskio berniuko straipsnis turi tokią vaikiškai naivią priešistorę...

Vilis Normanas
Labas vakaras, mielas Leonidai, drįstu čia parašyti, nes visas šis reikalas man taip pat rūpi. Gal Dievas duos ir pasirodys mano rašinys šia tema, bet nelaukdamas jo pasirodymo, noriu paklausti: ar Jums neatrodo, kad liberalioje visuomenėje... kiekvienas turi teisę reikšti savo nuomonę? Man keista, kad užuot tai propagavęs, Jūs atvirai rodote, kad kitokia nuomonė net neturėtų rastis, kad net tokios teisės neturėtų būti suteikiamos. Aš klausiu tiesiai ir be jokių išsisukinėjimų - ar neįžvelgiate savo deklaruojamose vertybėse tos pačios logikos, kuria grindžiamas bet koks totalitarizmas - vienos tiesos idėjos? Juk jeigu, kaip pats sakote, ginate laisvę, turėtumėte leisti pasisakyti bet kokio lygio idiotams, koks neabejotinai yra tas istorikas. Bet šiuo atveju, net nežinau, kas yra blogiau - jo kvaila rašliava (neverta jokio dėmesio) ar Jūsų reakcija, kuri mane tikrai išgąsdino, nes lyg ir perša mintį, kad nebelieka žmonių, kurie Lietuvoje kovotų už laisvę...
Lapkričio 27 j., 20:53

Algirdas Davidavičius Nagi, Vili, akivaizdžiai Jūs čia ginate tą laisvę, kaip ją suprantate, kam Jums dar Leonidas? -- laisvę be visiškai jokių vertybinių orientyrų. Jūsų klausimų paskaičius netgi pradedu gerbti Karolio Jachimavičiaus poziciją ... . Kažkuo man tai panašu į Bačiulį, tik anarcho-liberalioje tonacijoje, Jūsų išsakoma negatyvios "laisvės" pozicija.
Lapkričio 27 j., 21:49

Vilis Normanas Algirdai, atsiprašau, bet esu pavargęs nuo primityvių kaltinimų ir panašių provokacijų, kurių tikslas sulaukti nors šiek tiek mano dėmesio. Ne Jums mano klausimai. O kaip atsakys Leonidas, čia jo reikalas. Nekiškite visur, kur tik įmanoma, savo trigrašio. Tai būtų mano draugiškas prašymas. Ačiū už supratingumą!
Lapkričio 27 j., 21:58

2010-12-08 00:51:00  

Blogger Tomas Baranauskas rašė...

Leonidas Donskis
Viliui Normanui: nuo kada intelektualine opozicija Holokausto neigimui, nacizmo teisinimui ir demagogijai yra totalitarizmo teigimas? Ka Jus cia man teigiate, gerbiamas Vili? Gal tada pasipriesinimas ciniskam melui ir istorijos perrasymui y...ra prievarta? Susimastykite dar karta, ka Jus parasete. Jei as esu cenzuros kurejas ir totalitarizmo skatintojas, tada as tikrai nieko nesuprantu Jusu pozicijoje. Jus turite aiskiai nuspresti, ka Jus ginate - nacizmo reabilitacija, ar ta puse, kuri yra liberaliosios demokratijos ir pliuralizmo puse. O susdoroti su niekuo as nesiuliau, Jus negalite imtis tokio intelektualiai nesaziningo argumento. Jei Jus man aiskiai nepasakysite savo poziurio i Stankero pozicija, as nematau didelio reikalo klausytis Jusu argumentacijos - ji manes tiesiog nelies. Kartoju, Lietuvoje nuskambejo nacizmo reabilitacija - ir atvira. Negi Jums tai neaisku?
Lapkričio 27 j., 22:19

Leonidas Donskis Ir pakartosiu - Holokausto revizionizmo ir neigimo nepriimancia pozicija ir neonacizmo kritika vadinti totalitariniu kitos nuomones neigimu man skamba kaip tylus pritarimas nacizmui ir antisemitizmui. Be reikalo Jus balta vadinate juoda, o juoda - balta.
Lapkričio 27 j., 22:21

Leonidas Donskis Nemanau, kad Algiui Davidaviciui reiketu Jusu demesio ir kad jis Jus primityviai kaltintu ar provokuotu del kazkokios sensacijos. Man regis, Jus kiek perdetai reaguojate i meginanti atvirai su Jumis diskutuoti ir mandagu zmogu.
Lapkričio 27 j., 22:23

Vilis Normanas
Leonidai, aš uždaviau paprastą klausimą: ar Jūsų nuomone, liberalioje visuomenėje kitokia nuomonė yra Blogis? Aš nekalbu apie turinį. Mane domina Jūsų pozicija formos atžvilgiu. Puikiai suprantu, kas ir kodėl parašė tą straipsnį. Nes puikia...i pažįstu visą "Veido" redakciją. Bet mane domina ne tai. Mane domina Jūsų, kaip bene didžiausio Lietuvos liberalo, pozicija, kuomet viešojoje erdvėje susiduriame su mintimis, nesulaukiančiomis Jūsų pritarimo. Ką su jomis daryti? - Jūsų nuomone? O aš pats, apskritai nieko neteigiu ir neįrodinėju. Tam esu per jaunas, per kvailas ir per daug nereikšmingas. Jei dėl to negalite atsakyti, tada atsiprašau už sugaišintą laiką ir užterštą erdvę. Bet visgi tikiuosi, kad atsakysite, nes tai labai rimta ir svarbi filosofinė problema. Ką mes turėtume daryti su kitokia nuomone? Išmesti ją, bausti už ją, ignoruoti ar jos nematyti? Ir kur iš tiesų yra peržiangiamos, Jūsų nuomone, laisvės ribos? Ir iš karto, kad tai neatrodytų paistalai, pateiksiu pavyzdį - garsiausias šiandienos prancūzų rašytojas M. Houellebecqas yra tikrų tikriausias fašistas. Ką, tokiu atveju, daryti su jo knygomis?
Lapkričio 27 j., 22:54

2010-12-08 00:52:00  

Blogger Tomas Baranauskas rašė...

Leonidas Donskis
Mielas Vili, nuoširdžiai Jums sakau, kaip VDU žmogus kitam VDU žmogui: reikia mėginti su kita nuomone elgtis kaip su gyvenimo faktu. Jei mes galime racionaliai kalbėti ir pereiti į argumentų kalbą, kitos nuomonės tikrai negalima atmesti. Be...t jei ta nuomonė yra uždara ir hermetiška konstrukcija, skirta atakai ir pažeminimui, o ne sąlyčiui ir tiesos ar bent jau civilizuoto kompromiso ieškojimui - ją tenka atmesti. Jei ji žemina, ją tenka atmesti. Jei ji sąmoningai dezinformuoja, ją tenka atmesti. Jei žmogus nuoširdžiai klysta ir ko nors nežino, bet yra atviras diskusijai, aš jaučiu pedagoginę pareigą su juo kalbėti. Jis gali būti pasimetęs ir savaip ieškantis bei atviras. Bet jei siekiama semantinės, emocinės ar ideologinės destrukcijos - geriau palikti tokią nuomonę. Houllebecqo atveju viskas komplikuota - kaip ir jis pats bei jo literatūra. Meninė forma jį gelbėja nuo atviro susidūrimo. Jis turi kur pasislėpti. Kaip ir daugelis gabių ir ambivalentiškų rašytojų. Jų knygos gali būti labai geros. Juk meninis genijus ir politinis jautrumas - dalykai, neretai konfliktuojantys.
Lapkričio 27 j., 23:09

Vilis Normanas
Mielas Leonidai, VDU aš esu mokomas, kad visuomenėje turi būti fašistų ir kad mažas jų kiekis yra būtinas. Tik dėl to man ir kyla nepatogūs klausimai: ar VDU dėstytojai yra blogi ir juos reikia keisti, ar čia tik aš kažko nesuprantu ir man ...reikia eiti šluoti gatves? Aš linkęs labiau pritarti antram variantui. Bet nepaisant mano jaunatviškos ironijos, vis tik norisi žinoti aiškią ribą, kur prasideda ir kur baigiasi Kito žmogaus laisvė. Ir norisi sužinoti ne iš knygų, o iš gyvo žmogaus. Tai, manau, yra natūralus kiekvieno klausiančio žmogaus poreikis. Jeigu mes teigiame, kad fašizmas yra galimas, kad jis netgi yra normalus, vadinasi, suteikiame teisę ir tokiems rašiniams, kurie mus įžeidžia. Be to, Houellebecqas tą patį, ką įrodinėje knygose, įrodinėja ir interviu metu, kur nėra jokios meninės formos. Štai čia ir iškyla tas baugus filosofinis klausimas: ką su visu tuo fašizmu daryti? Ir klausimas yra labai rimtas. Nes jeigu mes nuspręsime, jog tai gali gyventi tik mene, o viešąją erdvę išvalysime nuo "kenkėjų", labai gali būti, kad patys tapsim fašistais... Ir tuo aš nesiekiu jokių asmeniškumų. Mane visada domina tik grynos idėjos. Būtent apie tai visai neseniai rašiau darbą - Kanto ir Sade'o tema. Abiem atvejais - Kanto ir Sade'o - susiduriame su formalizuoto proto problema. Trumpai tariant, abu pavyzdžiai įrodo, kad pasirinkta forma - vienoda. Kaip rasti racionalius svertus, kurie padėdų kažką draudžiat, tuo pačiu neriboti Kito žmogaus laisvės? Laisvės, kad ir, būti fašistu, ir juo būnant, reikšti savo (kad ir kaip į jas žiūrėtume) laisvas mintis? Ar čia tik man vienam atrodo, kad dar yra kur žengti šitos problemos sprendimo keliu?..
Lapkričio 27 j., 23:35

Leonidas Donskis
Taip, bet Holokaustas - ne meno kūrinys. Neapykanta - ne mūza. O fašizmas nėra nei natūralus, nei normalus - tai yra laisvę naikinančios jėgos, mintančios demokratine viešąją erdve. Ribas nustato teisė. O ne estetiniai kriterijai. Nesuklysk...ite, Vili. Ir nedarykite intelektualinio džiazo iš to, kas nužudė 6 milijonus žydų Europoje. Baigiu. Negaliu čia skaityti paskaitos, o argumentų turiu daug. Gal kada kitą kartą. Iki. Jei europietis nedaro pauzės ir nekrūpteli po to, ką rašo Veidas ir tokie istorikai kaip Stankeras, vadinasi, dirva parengta istorijos pakartojimui. Štai apie tą siūlau pagalvoti. Sėkmės. Kitą komentarą Jums parašysiu iš Belgijos. Viso.
Lapkričio 27 j., 23:44

Vilis Normanas Ačiū už komentarus ir paaukotą laiką! Būtinai šias Jūsų mintis aptarsiu universitete su dėstytojais. Iki. Ir sėkmės darbuose!
Lapkričio 27 j., 23:52

(www.facebook.com)

2010-12-08 00:52:00  

Anonymous Dar Karta rašė...

"Puikiai suprantu, kas ir kodėl parašė tą straipsnį. Nes puikia...i pažįstu visą "Veido" redakciją" tai ira tai kas ishtikruju atsitiko. Ka istorikas gali veiikti vidaus reiikaluose ar tik ne vieshais risheiis virukas bus uzhseimes. Nes paskutiniu metu tendentsingoi zhinesklaidoi labai buvo pameiktas "esa". Tendentsinga zhinesklaida ne apsiriboja vientik zhmogaus ishsakitos nuomoneis paskleiidime i visados ir vos ne kiekvienam sakini dadeis "esa". Esa neva tai ira vienas ir tas pats. Dar ira vienas paniekinathe abejone ishreiishkentis zhodelis tai buktai. Prisiveiisei ant zhemeleis Lietuvos vieshu rishiu darbininku kritinei masei ir bireiti pradeio turbut tai butu galima konstatuoti draseii.

2010-12-08 03:07:00  

Anonymous tikras lietuvis rašė...

21 52 00.
Kažką maišote: aš tik sakau, kad kitos išeities kaip teismuose aiškintis ginčus nėra (dabartinė teismų sistema todėl nėra reikiamai gera, kad nėra kas teisėjų suriktija - jei būtų Prisiekusiųjų teismas, kaip apeliacinė instancija, po kurio sprendimų kaltiems teisėjam užduotų per antrą galą, tada jie užsiimtų problemos sprendimu bylose, o ne nustūminėjimų bylų, nes jų turi daug ir nebesigilina į esmę; ne visi, aišku, teisėjai taip daro, bet yra tokių , tikrai).
Linčo teismas - ne išeitis, ką ir parodė kedofilų istorija.
Ir ne kažkokia tauta ar žmonių grupė bloga, o tiesiog yra blogi žmonės (atskiri, kaip sako teisininkai), todėl apie juos ir kalbėkime.
P.S. pasirašykite kokį nors vardą, kad būtų galima patogiau atsakymą parašyti.

2010-12-08 12:14:00  

Anonymous tikras lietuvis rašė...

Ričardui.
Atkreipkite dėmesį: tame straipsnyje V.Normanas žydšaudyste kaltina lietuvių tautą.
Toks, tad, yra L.Donskio draugas, o kokie draugai, toks ir L.Donskis , ir visas jų VDU.

2010-12-08 12:23:00  

Anonymous Dar Karta rašė...

"Linčo teismas - ne išeitis, ką ir parodė kedofilų istorija" bet bukite kritishkas kartais ir sau. Jus irgi atstovaujate Lintho teiismui. Be teiismo nuteiisete zhmoneis vadindami juos zhudikais arba zhudiko garbintojais.

2010-12-08 22:43:00  

Anonymous tikras lietuvis rašė...

Dar kartą.
Nesate teisus - tai yra įrodyta bylos medžiagoje (skelbta lryte), o kadangi toje byloje teismo nebus, tai prokurorų atitinkami nutarimai šiais klausimais yra galutiniai.
Skirtingai nuo Stankūnaitės, kuriai nėra pareikšta jokių įtarimų, bet ji sėkmingai yra persekiojama toliau ir dukros jai irgi neatiduoda - vis stato naujas pinkles, nors jau dabar yra aišku - jokių įrodymų jos "kaltės", jei nebuvo rasta iki šiol, tai ir dabar nebeatsiras.
Beje, kiek pamenu tamsta irgi buvai ne kedofilų "tiesos" šalininkų pusėje? Ar plokštelė persivertė?

2010-12-08 22:55:00  

Anonymous tikras lietuvis rašė...

Papildau.
Negana to Vemckienė išmetė kortas - ji turi parlamentarų užtikrinimą, kad iš jos teisėjos imuniteto neatims, todėl be baimės šneka bele ką netgi ant teismų.
Kurioje vietoje čia yra tvarka Lietuvoje?

2010-12-08 22:58:00  

Anonymous tikras lietuvis rašė...

Venckienė.

2010-12-08 22:59:00  

Anonymous Dar Karta rašė...

Jus esate neteiisus savo tendetsinguose ir vienpusishkuose vertinimuose kaip ir ne teiisus jusu minimas laikrashtis Lietuvos ritas. Tai ira tendentsingas ir vienpusishkas laikrashtis. Bet grishtam prie temos nors ish kitos puseis tendentsingu vertinimu analizeis labai papilditu shita tema. Kaip kad jusu ir Normano generuojamas phantomas zhodis kedophilas ash labai abejoju ar jum uzhtektu zhiniu ish saushel stadis kad apibreishtumeite ka tas zhodis reiishke. Juolab kad kaip ir pridera mums taribinems zhmoneis buvusiem ir esamims mes tokio daliko kaip saushel stadis nesimokinom. Ir tokioi terpeii kurioi zhmoneis ira ne ishsilavine kaip zhuvis vandenia jauthesi vieshu rishiu darbininkai. Kur viksta kolizia. Vertibeise. Vieshu rishiu darbiniko prophesonalumas nustatomas vertibiu nebuvime. Tiesa dora geras vardas ir t.t. Kuo shitu vertibiu ira mazhiau tuo vieshu rishiu darbininko prophesonalumas ira didesnis. Bet mes visi ne esame vieshu rishiu darbininkai mes turime vertibes mes siekeme tiesos ir butent shitoi vietoi ash matau susidurima kolizia tarp vieshu rishiu darbininku ir zhmoniu kurie ieshko tiesos ir kurie dar turi kashkokestai vertibes.

2010-12-09 16:24:00  

Anonymous tikras lietuvis rašė...

Pats klysti.
Kedofilas dabar jau yra bendrinis žodis, reiškiantis pusdurnį, kuriam rūpi tik pasidraskyti, bet kuris nieko pagrįsti negali.

2010-12-09 23:30:00  

Anonymous Dar Karta rašė...

Jus klistat nuolat generuodamas zhodzhius phantomus. Viena phantoma zhodi apibrezhete kitu phantomu. Ka reiishke pusdurnis bandau speiti tai bendras zhodis naudojamas gal meditsinoi.

2010-12-10 16:16:00  

Anonymous tikras lietuvis rašė...

Deja, ne - nemoki, žydeli, lietuviškai. :)

2010-12-10 22:45:00  

Anonymous moksleive rašė...

Žydai per daug sau leidžia.

2010-12-11 12:33:00  

Blogger Unknown rašė...


- Xem ra người của Nhạc gia đã sớm đến rồi.

Ở trong đình viện, Hỏa Lão cất tiếng nói với Nhạc Thành.

- Không sai, Vũ Văn gia xem ra đã sớm thông báo là bọn họ sắp xuất hiện.

Nhạc Thành mỉm cười.

- Vậy phải làm sao bây giờ, nếu người của Nhạc gia không để ý thì thật phiền toái.
đồng tâm
game mu
cho thuê nhà trọ
cho thuê phòng trọ
nhac san cuc manh
số điện thoại tư vấn pháp luật miễn phí
văn phòng luật
tổng đài tư vấn pháp luật
dịch vụ thành lập công ty
http://we-cooking.com/
chém gió

Hỏa Lão cất tiếng.

- Bây giờ trước hết quay lại rồi hãy nói.

Nhạc Thành quay lại nói.

Bây giờ có một số thanh niên nổi giận đùng đùng, mỗi người đều hiện ra vẻ uất khí.

- Đội trưởng, ngươi cũng là đội trưởng đội hộ vệ Thanh Long, tại sao phải nghe lệnh đám người Hoàng Long kia, hắn muốn chúng ta làm gì thì chúng ta phải làm cái đó.

Một thanh niên áo xanh tức giận mà nói.

- Đúng thế đội trưởng, chúng ta tại sao phải nghe lời bọn hắn, ngẫm

2015-09-23 13:03:00  

Blogger Unknown rašė...


Lại có một thanh niên nữa mở mắt. Cả hai người chăm chú nhìn vào trận pháp.

Ngay sau đó, trận pháp lại lóe lên, số lần chớp sáng nháy mắt đã đạt tới hai mươi tám cái.

- Xem ra lại có một vị tiền bối tới đây.

Thêm hai thanh niên nữa mở mắt. Bốn cặp mắt có chút tôn kính, nhìn vào trận pháp.
chung cư hà nội
dịch vụ hoàn thuế
dịch vụ kế toán thuế

dịch vụ quyết toán thuế
học kế toán thuế thực hành
trung tâm kế toán
dịch vụ báo cáo thuế
dịch vụ báo cáo tài chính cuối năm
dịch vụ kế toán nội bộ
dịch vụ dọn dẹp sổ sách
khoá học kế toán cho giám đốc
học kế toán thực hành

Lời nói vừa dứt, linh khí bên ngoài trận pháp thu lại trong giây lát.

Những tiếng ầm ầm từ trong trận pháp phát ra, số lần chớp sáng của quang

giới nhanh chóng tăng lên, cuối cùng tỏa ra ánh sáng liên tục.

Bốn người còn lại cũng đều mở mắt. Khi số lượng chớp sáng của quang giới

đạt tới bốn mươi mốt cái, tám người nhanh chóng đứng dậy. Tất cả quỳ

một gối xuống, hay tay tạo thành một thủ ấn quỷ dị, cao giọng hô lên:

- Cung nghênh tiền bối...
Chương 89: Tiến vào tông
- Tiền bối

2015-09-24 12:10:00  

Rašyti komentarą

Užsisakykite Rašyti komentarus [Atom]

<< Pradinis puslapis

 
Lietuvos.istorija.net
Lituanistica
Lietuviai ir lietuvių kalba LDK laikais *
Литовцы и литовский язык во времена ВКЛ

KLEINLITAUEN
Ein Provinz im Ostpreußen
Lietuvos istorijos kalendorius
Svarbiausi kiekvienos dienos Lietuvos istorijos įvykiai
Publicistika
Istorinė publicistika Interneto portaluose
Politika
Iš dabarties istorijos

Literatūra
Kūryba istorine tema
Alkas.lt - Naujienos
Voruta.lt - Naujienos