Istorija.net Tomo Baranausko istorijos puslapiai  
 
FORUMAI * ФОРУМЫ * FORUMS
Lietuvos istorijos forumas * Форум истории Литвы * Forum of Lithuanian history
.
 
2010-07-15

Didžiųjų mūšių jubiliejai: Durbė ir Žalgiris

Taigi, sulaukėme Žalgirio mūšio 600-ųjų metinių. Bent jau Žalgiriui žiniasklaida skiria nemažai dėmesio. Nurodysiu tik savo interviu, nors kiekvienas susiras ir daugiau medžiagos:
Tuo tarpu Durbės mūšis buvo minimas kukliau. Ta proga išleistas Ingos Baranauskienės romaną buvo galima įsigyti renginiuose Kaupose (prie Tverų), Durbėje, Kaune ir Vilniuje, o dabar jau pasirodė ir knygynuose, įskaitant internetinius Patogupirkti.lt, Leidyklos "Žara" knygynėlyje ir kitur.

Į Durbę per Barstyčius, Apuolę, Embutę keliavome liepos 10 d. su Draugijos "Pilis" ekskursija. Kitą dieną dar lankėmės Liepojos muziejuje, kur saugomi Durbės mūšio lauke rasti radiniai. Kelionės nuotraukų į "Picasa" albumą įdėjo Saulius Maskeliūnas.

Į šią kelionę vyko ir "Init" televizijos operatorius Saulius Novikas, kuris grįžęs paruošė antrąją TV laidos "Durbės mūšis. Nepasidavę lemčiai" dalį.




žymės: , , , , , ,

4 Komentarai (-ų):

Anonymous Anonimiškas rašė...

Kaip tik sukau galvą kur čia pamatyti Liepojos muziejaus saugomus radinius (ypač norėjosi pamatti šalmą), dėkui už fotografijas.

Dar liko tik Prano Griušio paveikslą "Durbės mūšis" internete kur atrast - nes, nors jau pristatytas visuomenei, bet matyt muziejus neprisivertė ivenos kitos nuotraukos (nekalbu apie tą visur "vaikščiojantį" fragmentą) parodyt.

2010-07-15 17:40:00  

Anonymous incognito rašė...

Perskaičiau, perklausiau. Galutinai supratau, kad jūs, Tomai Baranauskai, esate viso labo propagandistas - kai Ginas Dabašinskas labiau prispaudė kad Vytautas buvo šunsnukis, nes gi atidavė žemaičius, jūs, Tomai, nieko negalėjote išstatyti prieš, o tik ėmėte kartotis: "o patiems žemaičiams tuo metu buvo aišku kokie Vytauto tikslai" - oho! Šaltinį prašom, kur buvo aišku, kad pirmą kartą atiduodamas žemaičius, patys žemaičiai žinojo, kad jiems visas aišku. "Na, matyt, visgi buvo aišku" - vėl rėžiate jūs. O kur argumentai? Tik nereikia sekti pasakų, kad Vytautas 1384 žinojo iš anksto, kaip viskas baigsis 1412.

2010-07-19 10:27:00  

Anonymous Antanas rašė...

Žemaičių problema buvo ta, jog nenorėdami priklausyti ordinui, jie neturėjo kitos išeities tik paklusti Vytautui, tikėdamiesi, kad jis juos kada nors išvaduos

2010-07-22 13:14:00  

Anonymous incognito rašė...

Antanai, prašom faktus, kur parašyta, kad žemaičiai "tikėjosi" dar 1384 metais.

2010-07-23 09:51:00  

Rašyti komentarą

Užsisakykite Rašyti komentarus [Atom]

<< Pradinis puslapis

 
Lietuvos.istorija.net
Lituanistica
Lietuviai ir lietuvių kalba LDK laikais *
Литовцы и литовский язык во времена ВКЛ

KLEINLITAUEN
Ein Provinz im Ostpreußen
Lietuvos istorijos kalendorius
Svarbiausi kiekvienos dienos Lietuvos istorijos įvykiai
Publicistika
Istorinė publicistika Interneto portaluose
Politika
Iš dabarties istorijos

Literatūra
Kūryba istorine tema
Alkas.lt - Naujienos
Voruta.lt - Naujienos