Istorija.net Tomo Baranausko istorijos puslapiai  
 
FORUMAI * ФОРУМЫ * FORUMS
Lietuvos istorijos forumas * Форум истории Литвы * Forum of Lithuanian history
.
 
2009-08-04

Žalgirio mūšis žinomas ir Japonijoje

Youtube.com yra paskelbtas ir japoniškas filmukas apie Žalgirio mūšį. Pasakojimas - tai tekstas su iliustracijomis (ir muzikiniu fonu). Tekste beveik nieko nesuprantu, išskyrus datas, bet, kadangi tema gerai žinoma, tai matyti, jog pradedama nuo Vokiečių ordino įkūrimo 1198 m., pasakojama apie jo įsikūrimą Pabaltijyje, regis, netiksliai nurodoma, kad jau 1283 m. jis užėmė Žemaitiją. Paskui parodoma Lietuvos ir Lenkijos unija, kažkas pasakoma apie Vytauto ir Jogailos santykius ir rodoma mūšio schema. Kryžiuočiai nustumia lietuvius, jie kažkur ištirpsta, tada į mūšį stoja lenkai, o ir lietuvių vėl atsiranda, jie grįžta į mūšio lauką, tiesa, palyginus su lenkais, jų mažiau. Baigiama pranešimu apie Vokiečių ordino valstybės Prūsijoje panaikinimą 1525 m.

Šis japoniškas filmukas sukurtas pernai autorių grupės ar autoriaus, pasivadinusio "ThreeOfShackles", kuris yra sukūręs ir daugiau panašių filmukų apie Europos ir pasaulio istoriją. Iki šiol peržiūrėtas beveik 3 tūkst. kartų. Ir turi tik vieną komentarą: "歴史の勉強になります。ありがとうございます!", kas, naudojantis Google vertimo paslaugomis, turėtų būti suprasta taip: "Studijuosiu istoriją. Ačiū!"



žymės: , ,

1 Komentarai (-ų):

Anonymous Anonimiškas rašė...

:) įdomiausia, kad kairysis lenkų flangas dasivijęs kryžiuočius iki gurguolės (Griunvaldo) apsisuko ir grįžo padėti Karaliui :) negi nepabandė jie apkraustyti gurguolės? žinant, kad kairiajame flange buvo ne karaliaus kariuomenė o įvairių didikų asmeninės armijos :) be to labai įdomus ir LDK kariuomenės pulko, nors iš schemos būtų panašiausia, kad čekų pasivaikščiojimas iki Lenkų gurguolės (matyt užvalgyti pietų) o paskui vėl grįžimas į mūšio lauką :D

2009-11-29 21:22:00  

Rašyti komentarą

Užsisakykite Rašyti komentarus [Atom]

<< Pradinis puslapis

 
Lietuvos.istorija.net
Lituanistica
Lietuviai ir lietuvių kalba LDK laikais *
Литовцы и литовский язык во времена ВКЛ

KLEINLITAUEN
Ein Provinz im Ostpreußen
Lietuvos istorijos kalendorius
Svarbiausi kiekvienos dienos Lietuvos istorijos įvykiai
Publicistika
Istorinė publicistika Interneto portaluose
Politika
Iš dabarties istorijos

Literatūra
Kūryba istorine tema
Alkas.lt - Naujienos
Voruta.lt - Naujienos