Istorija.net Tomo Baranausko istorijos puslapiai  
 
FORUMAI * ФОРУМЫ * FORUMS
Lietuvos istorijos forumas * Форум истории Литвы * Forum of Lithuanian history
.
 
2010-12-13

Diskusija apie istoriją ir demokratiją

Kviečiame į diskusiją

Istorija ir demokratija

Dėl Petro Stankero straipsnio kilęs skandalas kelia visai istorikų ir Lietuvos visuomenei svarbius klausimus. Ar mes gyvename demokratinėje visuomenėje, kur istoriko atsakomybės ribos? Ar istorikas turi teisę pats aiškinti savo pažiūras? Kas yra holokausto neigimas ir holokausto neigėjas?

Diskusija vyks
trečiadienį, gruodžio 15 d., 13 val.
Vilniaus pedagoginio universiteto
Istorijos fakultete
(T. Ševčenkos g. 31, Vilnius),
222 auditorijoje.

Kviečiame dalyvauti!

žymės: , , ,

17 Komentarai (-ų):

Anonymous Dar Karta rašė...

Nepamirshkite pakalbeiti apie tai kad Lietuvos istorikai nesugeba apibreishti kas tai ira lietuviu kalba ir kur ira lituanistikos ideologios pleitros istorioi ribos. Ta dar butu neblogai kad vienas kitam garseii ishpazhintumeit kuom skiresi demokratia nuo zhodzhio ir minties laisveis.

2010-12-13 03:40:00  

Anonymous Ričardas rašė...

Dar Karta, turbūt jums geriau žinoti "kas tai ira lietuviu kalba" ir kaip ją vartoti. :)

2010-12-13 15:13:00  

Anonymous tikras lietuvis rašė...

Truputį siaurai rengiatės diskutuoti: kodėl siekiama neleisti komentatoriams (komentatoriai yra tautos balsas, o tautos balsas yra dievo balsas)turėti savo pažiūras - savo nuomonę ir ją ginti?
Kodėl jie yra persekiojami ir jų pasisakymai, nors dažnai vienetiniai, būtinai yra kriminalizuojami (absoliuti dauguma nubaustųjų komentatorių po apklausų "prisipažino" (visi žinom ką reiškia prisipažinimai, išgauti "išsukinėjant rankas")?
Visa tai rodo, kad Lietuvoje demokratijos nėra.
Dar blogiau: Lietuvą nuolat atakuoja iš išorės, kam pritaria apmokami "choristai" viduje, tikslu užgniaužti lietuvių kritišką nuomonę apie kosmopolitų skleidžiamą blogį.

2010-12-13 19:58:00  

Anonymous tikras lietuvis rašė...

Štai JAV komentatoriai už komentarus nėra teisiami, nes, kaip yra pasisakę jų teismai, visada tokią nuomonę galima ginčyti, šalia parašant sąvąją nuomonę.
Suprasčiau kaip neteisėtą (pvz., šmeižtą už pažiūras: LR BK 170str. 1d. - tyčiojosi, niekino asmenį už pažiūras, kad Lietuvoje turi galioti įstatymo, o ne linčo teismo viršenybė) pasisakymą tokį, kada oponentui neleidžiama atsakyti (jo nuomonė yra trinama). Pvz.: Pipedijoje (interneto išvietėje), kur apspaudomi visi, kurie nepatinka R.Savukynui (pvz., paskaitykite skyrių pavadinimu "Pedofilų gynėjai" - jei jie tikrai tokie, tai juos reikėtų pasodinti, o jei ne, tada vyr.pipedininką pasodinti), prisistatančiam žydu, tačiau teisėsauga, nors apie tai žino, bet nieko nedaro.
Ar tai nėra iš teisėsaugos pusės selektyvus teisės taikymas?
Ar toks teisėsaugos selektyvumas nėra nusikalstamas ir nusikaltimus provokuojantis?

2010-12-13 20:18:00  

Anonymous tikras lietuvis rašė...

Apspjaudomi.

2010-12-13 20:19:00  

Anonymous Dar Karta rašė...

Ritherdai klabotira tai ta vieta kur uzhgimei natsizmas. Jus turbut shito nesuprantat. Jus turbut galvojate kaip ir Baranauskas dalivaujantis asotsiatsioi kad reiike pereiiti i kova. O kodeil ash aktsentuoju istoria tai iliustruosiu jum mano komentaru LKZ tinkle kuri be abejoneis lituanistai ishtrins. "Dar Karta, 2010-12-13 19:19 LKZ ira blogas zhodinas nes sudaritas rementis lituanistu ideologia tai ira lituanistika. Ko paseko lietuviu kalboi naudoti zhodzheii uzhrashiti ishkraipitai. Ko pasekoi zhodinas perteiike ishkreiipta vaizda apie lietuviu kalba".

2010-12-13 21:19:00  

Anonymous Anonimiškas rašė...

Sionistai jau senai pasirūpino,kad Holokausto komentatoriams labai skaudžiai atsirūgtų.Net jei neabejojama pačiu Holokaustu,užteks suabejoti kai kuriomis jo keistomis aplinkybėmis ar aukų skaičiumi.Jūsų neišgelbės tai,kad esate ne kokie nacistiniai marginalai,o akademinės visuomenės atstovai.Kur kas žinomesnių už jus žmonių likimas buvo suluošintas,kai išdriso iš arčiau patyrinėti šventąją žydų karvę.

2010-12-14 21:44:00  

Anonymous Dar Karta rašė...

Lietuvoi neira istoriku rashanthiu istoria. Idant voketheii kuriu galvose virei natsistinis brudas ishzhudei dali Europos giventoju o taipogi sugriovei ju kultura Europoi. Todeil ash niekaip nesuprantu kodeil lietuveii turi prisimti atsakomibe ko neadarei ir kodeil lietuveii turi buti itraukemi I vokethiu zhudiku advokatu sarashus. Atsakimas butu tik vienas Lietuvoi neira istoriku. Ira tik ideologiu platintojai ir vieshu rishiu darbininkai dirbantis velneii zhino kam.

2010-12-15 04:39:00  

Anonymous Ričardas rašė...

"Lietuvoi neira istoriku rashanthiu istoria". O aš ir galvoju, kodėl santechnikai nuolat ją rašo..., o tikri istorikai "underground'e". "Atsakimas butu tik vienas Lietuvoi neira istoriku." Gal jūs išlyskite iš savo dūminės pirkios ir paskaitykite ką nors. Kita vertus mane dominina jūsų noras atrodyti visišku - interneto kalba kalbant - troliu. Netgi sugalvojote kažkokią kalbos atmainą. Pagrirtina! Bet pasistengti teks labiau, tоварищ командир.

2010-12-15 05:55:00  

Anonymous Ričardas rašė...

Šiandie pasirodė dar vienas įdomus pasvarsymas. http://www.delfi.lt/news/ringas/lit/rbogdanas-drambliai-porceliano-parduotuveje-arba-dar-karta-apie-pstankera.d?id=39693239

2010-12-15 06:05:00  

Anonymous Dar Karta rašė...

Ritherdai rashtas neira kalba rashtas reiikalingas uzhrashiti kalbai. O tas drapstimasis phantomais tai tik parodo jusu bendravimo kulturos ligi. Kuris man labai panashus i tikro lietuvio bendravimo kulturos ligi.

2010-12-15 06:43:00  

Anonymous Ričardas rašė...

Dar Karta, tikrai nenoriu jūs, pone, įžeisti, bet pats pirmas metėte pirštinę! Tikrai! Cituoju: "Lietuvoi neira istoriku rashanthiu istoria" ir pan. Tuo labiau, kad čia susirinkome diskutuoti kitomis temomis. Taigi ir sakau, kad domina jūsų šis farsas. Nesu psichologas (ir nebūsiu), bet provokacijas lengva akimi pastebimos.
"Girdėjot? Plūsta, barasi/ Protingi mano dėdės - /Kam, sako, užsidariusi, /Nebūtus daiktus giedi?".

2010-12-15 07:10:00  

Anonymous tikras lietuvis rašė...

Dar kartą.

Kuo, žyde, esi nepatenkintas?
Jei turi kokių pretenzijų, tai:
1. nurodyk konkretų komentarą;
2. konkrečią mintį;
3. kas nepatinka.
Tada galėsime apsvarstyti, o tai šnypšti kaip gyvatė ir dar nori, kad kas jus, žydus, mėgtų.

2010-12-15 14:10:00  

Anonymous tikras lietuvis rašė...

Ričardui.

Nenorėk logikos ir moralės pasisakymuose, nes, kaip sakė V.Šekspyras, tu ginčijiesi su žydu.

2010-12-15 14:11:00  

Anonymous Dar Karta rašė...

Atleiiskite kad mano shiurkshti pirshtinei padarei raudonus jusu skruostus Ritherdai. Bet ponas turite pasukti savo veiideli i tikrove. O tikrovei ira toke kad istorios vertinimai uzhgozhe pathe istoria o tai viksta todeil kad sheii dienai Lietuvoi neira istoriku rashanthiu istoria. Sakisim tam pathem Stankerio straipsni buvo paneiiktas phaktas apie Lietuvos taribineis sotselistineis resbublikos egzistavima. Stankeris ishkraipidamas phaktus rasho "Lietuvos SSR" tokio valstibinio darinio Lietuvoi niekados nebuvo. Toks darinis kaip Lietuvos SSR egzistavo tik uzh Lietuvos ribu. Ash dar karta noriu Ritherdai kad jus savo veiideli su nurauduseii skruosteleiis pasuktumeite tikroveis pusein ir pripazhintumet kad Stankeris be atvokaudamas vokethems kurie izhudei dali Europos giventoju o taipogi sugriovei ju kultura Europoja paneiigineia phaktus. O dabar galite uzhduoti sau toki klausima ar Stankeris ira istorikas ar isai ritiethiu kalba kalbant nuroditas kaip istorikas.

2010-12-15 16:36:00  

Blogger Unknown rašė...


Sống ở đâu thì theo phong tục ở đấy, Nhạc Thành liền biến đổi sắc mặt sau đó cả người phi hành lên trên không trung.

Một đám người của Nhạc gia vô tình hữu ý nhìn về phía Yêu Huyên, Yêu Huyên lạnh lùng nhìn đám người Nhạc gia, không cho bọn họ nhìn loạn.

Nhạc Thành đánh giá bên trong kết giới, không gian cũng giống như thế giới bên ngoài chỉ là diện tích vô cùng lớn, chắc chắn Nhạc gia đã hao phí không ít tâm cơ.
đồng tâm
game mu
cho thuê nhà trọ
cho thuê phòng trọ
nhac san cuc manh
số điện thoại tư vấn pháp luật miễn phí
văn phòng luật
tổng đài tư vấn pháp luật
dịch vụ thành lập công ty
http://we-cooking.com/
chém gió

Đi ở trong kết giới, tới một dãy núi vắng vẻ, tại nơi này có một kiến trúc vô cùng lớn, giống như là một cái đại thành vậy.

- Huynh tên là Nhạc Thành phải không, vậy huynh chờ tin tức của tộc trưởng, nếu tộc trưởng muốn gặp huynh thì ta sẽ sắp xếp nếu không thì huynh chỉ có thể rời khỏi.

Đội trưởng đội hộ vệ cất tiếng nói.

Sắc mặt của Nhạc Thành biến đổi hẳn, lúc này Nhạc gia chỉ sắp xếp cho hắn chỗ đặt chân mà thôi, ở trong rừng rậm viễn cổ của Linh mãng tộc, Nhạc Đại đã nhìn thấy mình, người của Nhạc gia cũng biết mình tồn tại mà lại tỏ thái độ như vậy với mình.

Bất quá vì Từ Đường tẩy lễ và linh châu thượng cổ Nhạc Thành cũng chỉ có thể nhịn một chút mà đi vào trong đình viện.

2015-09-23 13:03:00  

Blogger Unknown rašė...

Lam y thiếu niên vội khom người, cung kính nói:

- Nhị cấp tu chân quốc, Thi Âm tông LỖ quốc, Lâm dịch tới tham gia kiểm tra tấn cấp.
chung cư hà nội
dịch vụ hoàn thuế
dịch vụ kế toán thuế

dịch vụ quyết toán thuế
học kế toán thuế thực hành
trung tâm kế toán
dịch vụ báo cáo thuế
dịch vụ báo cáo tài chính cuối năm
dịch vụ kế toán nội bộ
dịch vụ dọn dẹp sổ sách
khoá học kế toán cho giám đốc
học kế toán thực hành

Thanh niên liếc mắt nhìn đối phương một cái, lạnh nhạt nói:

- Động thứ mười tám bên phải. Đi đi.

Thiếu niên cung kính ôm quyền, đi ra khỏi trận pháp. Sau khi tính toán

một lúc liền chui vào một trong những thông đạo xung quanh.

Thanh niên gật đầu, không nói tiếng nào, nhắm mắt lại.

Mấy canh giờ tiếp theo lại có mấy người lần lượt đi ra từ trong trận

pháp. Trong đó, người có tu vi cao nhất, khi xuất hiện, vòng sáng liền

nháy lên mười ba lần. Trong tám thanh niên có hai người liền mở mắt.

Thời gian cứ thể trôi đi, đột nhiên quang mang trên trận pháp lại nháy lên sáu cái.

Trên cự mộc, một thanh niên liền mở mắt ra, nhìn chằm chằm vào trận pháp. Đúng lúc này, quang mang lại lóe lên bảy cái.

- A?

2015-09-24 12:10:00  

Rašyti komentarą

Užsisakykite Rašyti komentarus [Atom]

<< Pradinis puslapis

 
Lietuvos.istorija.net
Lituanistica
Lietuviai ir lietuvių kalba LDK laikais *
Литовцы и литовский язык во времена ВКЛ

KLEINLITAUEN
Ein Provinz im Ostpreußen
Lietuvos istorijos kalendorius
Svarbiausi kiekvienos dienos Lietuvos istorijos įvykiai
Publicistika
Istorinė publicistika Interneto portaluose
Politika
Iš dabarties istorijos

Literatūra
Kūryba istorine tema
Alkas.lt - Naujienos
Voruta.lt - Naujienos