Istorija.net Tomo Baranausko istorijos puslapiai  
 
FORUMAI * ФОРУМЫ * FORUMS
Lietuvos istorijos forumas * Форум истории Литвы * Forum of Lithuanian history
.
 
2012-01-23

Puolimas prieš Vengriją. Kurioje pusėje jūs?

Šv. Steponas (967/975–1038),
pirmasis Vengrijos karalius
(Chronicon Pictum miniatiūra, 1360 m.)
Prieš Vengriją, priėmusią naują savo Konstituciją, pradėta sunkiai suvokiamo masto propagandinė kampanija. Naujoji Vengrijos Konstitucija nebuvo suderinta su Briuselio biurokratais, joje įtvirtintos jų standartų neatitnkančios vertybės.

Be kita ko, Europos parlamento reikalavimu, Konstitucijoje privalo atsispindėti „diskriminacijos dėl seksualinės orientacijos uždraudimas“, neturi būti „neaiškių formuluočių apibrėžiant pagrindines sąvokas, tokias kaip šeima ir teisė į gyvybę nuo apvaisinimo momento“ (iš tiesų formuluotės ten aiškios, bet ne tokios, kurių norėtų ES elitas). Europos parlamentas nurodo ir daugelį kitų jam svarbių dalykų. Todėl iš Vengrijos reikalaujama „Konstitucijoje ir jos preambulėje užtikrinti vienodą kiekvieno piliečio, nesvarbu, kokiai religinei, seksualinei, etninei ar kitai socialinei grupei jis priklauso, teisių apsaugą“, „persvarstyti nuostatą dėl privalomo trumpesnio teisėjų pensinio amžiaus“ (t.y., kad teismuose liktų kuo daugiau iš sovietmečio paveldėtų kadrų) ir t.t.


Jau ir Lietuvoje pasirodė propagandistų, šmeižiančių vengrų tautą, atvirai meluojančių ir sovietiniu stiliumi brukančių savo vienintelę „tiesą“. „Beje, Vengrija nebėra Respublika – šitas žodis tiesiog dingo iš konstitucijos,“ – atvirai meluoja europarlamentaras Leonidas Donskis („Vengrijos valdymo forma yra respublika“, – sakoma Vengrijos Konstitucijos B straipsnio antrojoje dalyje). Alternatyviai realybei priskirtinoje jo rašliavoje taip pat tvirtinama, jog naujoji Vengrijos Konstitucija pažeidė „sekuliarinės valstybės neutralumą religijos ir Bažnyčios atžvilgiu“ ir iškėlė „vieną religiją virš kitų“ („Mes pripažįstame krikščionybės vaidmenį valstybingumo išsaugojime. Mes vertiname įvairias mūsų šalies religines tradicijas,“ – rašoma Vengrijos Konstitucijos preambulėje; „Kiekvienas asmuo turi teisę į minties, sąžinės ir religijos laisvę“, – skelbia Konstitucijos VII straipsnis). Vargu, ar verta toliau lyginti su realybe šio eilinio Europos „naujosios tvarkos“ gynėjo rašinį, skirtą tamsiems, kritikuojamų tekstų neskaitantiems, žmonėms.

Puolimas prieš Vengrijos Konstituciją, vengrų tautos teisę pačiai spręsti savo likimą, šiandien tapo euroimperialistų tapatybės ženklu, jų vėliava ir tikėjimo išpažinimu. Tačiau toks puolimas ir tokie metodai tik sutelkė vengrų tautą. Kukliausiais vertinimais šeštadienio vakarą prieš Vengrijai daromą spaudimą Budapešto gatvėse protestavo 100 tūkstančių žmonių (kitais vertinimais – 400 ar 500 tūkstančių). Tai – didžiausia demonstracija šalies istorijoje. „Mes nebūsime kolonija“, „Kolonizacija. 1956: Sovietų tankai, 2012: Vakarų bankai“, – skelbė demonstrantų nešami plakatai.

Šiandien ir mums reikia apsispręsti, su kuo mes – su laisvę mylinčia vengrų tauta, ar su naujaisiais politrukais, kurie apie 2012-ųjų Vengriją rašo ne ką geriau, kaip ir 1956-aisiais būtų rašę kokioje nors „Tiesoje“ ar „Pravdoje“.

„Pritariame vengrų teisei patiems spręsti savo likimą,“ – tokią poziciją galite palaikyti portale Peticijos.lt, arba atsiliepdami į dienraščio „Respublika“ paskelbtą akciją. Šiandien mes dar galime morališkai palaikyti vengrus, ko negalėjome 1956-aisiais. Ir šito, beje, labiau reikia mums patiems, o ne vengrams.

žymės: , , ,

6 Komentarai (-ų):

Anonymous aurimass rašė...

Be "didžiojo brolio" nu niekaip ta europa negali - tai iš vakarų ateina su "kryžiuotom misijom", tai iš rytų su spalvotom ... o mes mažiukai neišmanėliai tai nuo vilko, tai nuo meškos ... ir vėl ant to paties grėblio, tik "švelniau" numaliavoto ... ir vis mokomės,mokomės .. ir mokovų, TIKROS TIESOS žinovų vis netrūksta , nesvarbu, kad nevisai "raštingų", o gal ten jiems briuseliuose ar tolerastų schodkėse tokius specialius akuliorius dalija - akidangčiais vadinasi, kap kumeliams, kad nesbaidytų, ir cik CIESIAI ragėtų ?

2012-01-26 20:23:00  

Anonymous Anonimiškas rašė...

O kas jeigu as aplamai nenoriu buti nei vienoje puseje, nes nenoriu kistis i politika del to, kad noriu buti mokslininku, istoriku? :)

2012-01-29 00:30:00  

Anonymous Anonimiškas rašė...

Propagandinis straipsnelis.. Viskas "į vienus vartus", visiškai neatsižvelgiant į priešingos pozicijos argumentus. L.Donskis tikrai nėra vienintelis naujosios Vengrijos konstitucijos kritikas. Bet autorių gerbiu, nes tai išties puikus talentingas istorikas, savo srities specialistas. Na, o politiniai įsitikinimai, kaip sakoma,- kiekvieno asmeninis reikalas...

2012-01-31 22:12:00  

Anonymous Anonimiškas rašė...

Kažkodėl pirmi pradėjo vengrai, nors čia kaip ir mūsų privilegija būtų griauti sąjungas. Kažkokie mes supingvinėję. Prie to pačio galėtume ir mes pradėti puolimą prieš įvairias užsienio propagandas, kad 2012 m. būtų liwakistinių ir litwinistinių idėjų Lietuvoje palaidojimo metai. Idealu - tai knygų, kuriose aiškinama, kad Lietuvoje gyventa slavų ir žydų su jų atspr. "kultūromis", laužai su jų autoriais, kas be ko.
Siūlyčiau tokį variantą. Pradžioje - straipsniai temomis, į kurias "oponentai" tiesiog negalėtų nereaguoti. Tiesa, Žygeivio svetainėje lndp bandžiau, bet nepavyko, be poros mano niko paminėjimų satanistų saituose. Matyt, dar nepataikiau į tikrai Lenkijai ir Izraeliui jautrias vietas. Galvoju, kokios galimybės pasiekti, kad būčiau paduotas į teismą dėl tyčiojimosi iš lenkų ir žydų tautų, byla būtų rezonansinė ir atvira, o teismas pasiūlytų taikos sutartį - Lietuvoje aš baigiu savo propagandą, o lenkų ir žydų istoriografomanai - savo? Kartu sunaikinamos visos litvakistinės ir litvinistinės knygos (tipo A.Bumblausko, A.Širokorado ir D.Katco), o aš sutinku baudai kažkiek pasėdėt, iki 2 mėn. Ir palaidoti karjerą, kurios vistiek nebus. Be to, prieš emigruodamas Lietuvoj noriu nuveikt kažką triukšmingo, bet nekriminalinio. Aišku, pasistengčiau su faktais ir argumentais. Pabūti politiniu kaliniu 2 mėn. būtų pats tas. Tuo labiau, kad už pusmečio po kelio operacijos vistiek mėnesį reiks gulėt lovoj, o po to dar mėn. lakstyt su ramentais, taigi tuo metu būti kolonijoj būtų idealu. Neturėsiu jokio biuletenio, o kolonijoj visgi išlaikymas. Tik va bėda - tiesiog nelabai daugiau surezgu, ką rašyti - žydai ir lenkai neįsižeidžia ir ignoruoja, o tokie tipo rusas "vykristas" Donskis nuo argumentų slapstosi. Gal būtų idėjų, kaip pradėti puolimą prieš litwakistines ir litwinistines rašliavas? Pradedam ir mes puolimą prieš ES piliečių mums brukamas idealogijas. Juk ir Sąjūdžio revoliucija prasidėjo nuo idėjų ir jų propagavimo bei "oponentų" idėjų neigimo. Kęstas 40

2012-02-03 13:46:00  

Anonymous Anonimiškas rašė...

Palaikau Vengriją, o Ją puola ydingų šiandienos ideologijų, kaip etinio reliatyvizmo, liberalistinių ir globalistinių, dažnai antikrikščioniškų sekuliaristinių pažiūrų Europos politikai. Manau, kad tokios pasaulėžiūros politikai dažnai palaiko taip vadinamą "mirties" kultūrą (eutanazija, religijos neigimas, homoseksualizmo propaganda, pritarimas abortams, katalikų kunigų juodinimas). Ta ideologinė srovė gramzdina visą Europos krikščionybės pagrindu sukurtą civilizaciją į pražūtį, užleisdama savo vietą, nori to jie ar nenori - fundamentalistinei musulmonų daugumai. Tai tik laiko klausimas kada tai įvyks, jei jų propaganda tęsis toliau. Krikščionys turi vienytis maldoje ir paprašyti Viešpaties ir Švč M. Marijos - Dievo Motinos (Europos globėja, pasidabinusi 12 žvaigždžių mėlyna vėliava) užtarimo išgelbėti Europą nuo globalizmo, nihilizmo, antitautiškumo propagandos, kad būtų sustabdytas pražūtingos Europai "mirties" kultūros plitimas, o kurtųsi šeimos Santuokos pagrindu, jos susilauktų gausių palikuonių, kurie vėliau atnaujintų krikščioniškosios Europos veidą.
Su Šv. Velykomis - Jėzaus Prisikėlimu! Turėkime viltį, kad su Dievo pagalba visa išeis į gera. O mes visiems skelbkime ir liudykime Evangeliją - Kristaus Gerąją Naujieną. Pagarbiai, Petras

2012-04-07 16:42:00  

Anonymous Anonimiškas rašė...

noralioje salyje donskis kybotu kartuvese jau seniai

2013-06-11 23:33:00  

Rašyti komentarą

Užsisakykite Rašyti komentarus [Atom]

<< Pradinis puslapis

 
Lietuvos.istorija.net
Lituanistica
Lietuviai ir lietuvių kalba LDK laikais *
Литовцы и литовский язык во времена ВКЛ

KLEINLITAUEN
Ein Provinz im Ostpreußen
Lietuvos istorijos kalendorius
Svarbiausi kiekvienos dienos Lietuvos istorijos įvykiai
Publicistika
Istorinė publicistika Interneto portaluose
Politika
Iš dabarties istorijos

Literatūra
Kūryba istorine tema
Alkas.lt - Naujienos
Voruta.lt - Naujienos