Istorija.net Tomo Baranausko istorijos puslapiai  
 
FORUMAI * ФОРУМЫ * FORUMS
Lietuvos istorijos forumas * Форум истории Литвы * Forum of Lithuanian history
.
 
2009-07-08

Scenarijus filmui "Žalgiris"

Lietuvos tūkstantmečiui arba Žalgirio mūšio 600 metų jubiliejui buvo planuojama pastatyti vaidybinį filmą "Žalgiris - geležies diena". Deja, dėl finansinių ir kūrybinių sunkumų projektas įstrigo.

Vis dėlto scenarijus filmui "Žalgiris" yra - jį parašė Inga (nepainioti su "Žalgiriu - geležies diena"!). Filmo pagal jį kol kas niekas nestato ir neplanuoja statyti, tačiau perskaityti jį galima čia ir dabar.

Inga Baranauskienė. ŽALGIRIS. Literatūrinis scenarijus kino filmui

Malonaus skaitymo!

žymės: , ,

9 Komentarai (-ų):

Anonymous Anonimiškas rašė...

Scenarijus įdomus - ypač geri scenų veiksmų aprašymai.
Matyti, kad įdėta daug darbo ir "dūšios".
Bet dialogai, deja... Pernelyg daug patoso, pompastikos. Tikri žmonės taip nešneka, filme tokie pašnekesiai, manau, atrodytų labai "mediniai", netikroviški.

2009-07-09 07:48:00  

Anonymous Anonimiškas rašė...

dialogai tai iš tiesų - kaip ne žmonių ir ne žmonėms.

2009-07-09 08:55:00  

Anonymous Anonimiškas rašė...

Oi, taigi dialogas lietuviškų muilo operų stilium. Argi Lietuvoj kas šneka kaip žmonės? :) Keliu iššūkį entuziastam padaryt pagal šį scenarijų multfilmą su flashu. Tinkamiausias formatas būtų.

2009-07-09 21:08:00  

Anonymous VirginijusD rašė...

"Šis darbas skiriamas jam (Vytautui) ir visiems, prisidėjusiems prie pergalės Žalgirio mūšyje."
Jei kiekvienas lietuvis pagal išgales prisidėtų prie Žalgirio paminėjimo ar Vytauto įamžinimo ...
Inga, už vargą - respect'as, nors šiaip kūrinėlis nelabai patiko. Vytautas, įsikibęs Onos sijono, jautrusis Jogaila ... Kūrinėlis gal per daug "moteriškas".

p.s. "jeigu aš rašyčiau", manau, būtų įdomu išvesti paraleles tarp Žalgirio ir Rūdavos. Žalgiryje Vytautas su Jogaila pasiekė tai, ko nepavyko jų tėvams prie Rūdavos. Rūdava - pirmasis jauno Vytauto (ir Jogailos?) mūšis, ir ten, ir ten milžiniškos brolių/pusbrolių vedamos kariuomenės, mūšiai ordino teritorijoje;
Manau, turėtų būti originalu ir lietuviška.

2009-07-11 00:04:00  

Anonymous Anonimiškas rašė...

Prisijuokiau...

2009-07-15 08:03:00  

Anonymous Anonimiškas rašė...

Čia ne scenarijus, o konspektas vytautine tematika.

2009-12-29 08:45:00  

Anonymous Anonimiškas rašė...

Nepykit, bet pirmiausiai siutina Zalgerio musio paveikslas. Dauguma Lietuviu kartu su Lenkais ji garbina, nors jis tiesioginis Lietuvos pazeminimo simbolis. Tauta kuri dar keli simtai metu iki musio, isvisu pusiu kovesi su priesais ir atsilaike negalejo atrodyti taip. Tad jei filmas bus su panase potekste, mes krisim i dubla dar giliau.
Analogija paimkime siuos laikus. Dabar JAV tada Kryziuociai buvo tobula karo masina, naudojanti tu laiku naujausias technologijas, bei karo taktikas, is kitos puses paimkite tu laiku Rusijos galias ir ginkuote. Ir stai cia kazkoke i vergus panasi tautele, pagal apranga,ginkluote galinejasi su galingiausiais...ir vis nenugalima. Persasi mintis visa pateikiama informacija, net ir piesiniais yra tendencingai juodinanti Lietuva ir Lietuvius. Taigi, kad atsilaikyti pries Kryziuocius: 1. reikejo puikiai ismanyti, kryziuociu karo taktika, 2. susidurus ar su sunkia ar su lengva karine grupuote reikejo neprasciau buti ekipiruotiems, kad atsilaikyti, 3.mes nevengemia atviru musiu, kas patvirtina technologiju ir ismanymu lygevertiskuma, 4. slavu tautu puldinejimas, teritoriju, piliu uzemimai, rodo tu laiku karini Lietuviu isprusima, bei technologiju valdyma. Tad faktas, kad Lietuviai Zalgerio musyje neatrode, kaip aburigenai is Australijos, nes neisivaizduoju ju stovint Lietuvos piliu sargybose, pilyse gyvenanciu (beje piliu skaitligumas Lietuvoje, tai taip pat tam tikras rodiklis, ne partizaninio kariu pritaikymo.
Su pagarba Lenkai prisieme musu karvedzius, te su pagarba mini ir musu kariauna.

2010-01-13 10:13:00  

Anonymous Anonimiškas rašė...

Velniop tuos kritikuolius inteligentus ir meno bei istorijos ismanytojus! Scenarijus yra koks yra ir bent istoriskai daugmaz teisingas. Darykim daugiau filmu su pompastika, be pompastikos, moteriskai graudziu, vyriskai kietu, o tada bus galima atsirinkti, kurie filmai geresni, kurie blogesni. Kaip tas rusu "1612". Ten net su istorija prasilenkiama kartais, bet is esmes ne tai svarbu, tai patriotinis filmas, ir rusai dziaugiasi ziuredami kaip ju zmones lenkams-lietuviams i kaili duoda. Leiskim tuo pasidziaugti ir Lietuvos zmonems, nes garbingu ir tikrai reiksmingu ivykiu turim daug!

2010-02-16 10:34:00  

Anonymous Anonimiškas rašė...

Labai patiko scenarijus. Ačiū.

2010-03-17 19:45:00  

Rašyti komentarą

Užsisakykite Rašyti komentarus [Atom]

<< Pradinis puslapis

 
Lietuvos.istorija.net
Lituanistica
Lietuviai ir lietuvių kalba LDK laikais *
Литовцы и литовский язык во времена ВКЛ

KLEINLITAUEN
Ein Provinz im Ostpreußen
Lietuvos istorijos kalendorius
Svarbiausi kiekvienos dienos Lietuvos istorijos įvykiai
Publicistika
Istorinė publicistika Interneto portaluose
Politika
Iš dabarties istorijos

Literatūra
Kūryba istorine tema
Alkas.lt - Naujienos
Voruta.lt - Naujienos